ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Πάνω από 470.000 οι εκκρεμείς συντάξεις

Βρούτσης: Ευρωπαϊκοί πόροι 5,6 δισ. ευρώ στο υπουργείο Εργασίας - Προτεραιότητα στη στήριξη γυναικών και νέων - Κεντρική Εικόνα

Σε περίπου 223.000 συνταξιούχους δεν έχει γίνει επανϋπολογισμός και για αυτό καθυστερούν τα εκκαθαριστικά, δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στις εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο ξεπερνούν τις 470 χιλιάδες. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια ακόμη το πόσες είναι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σίγουρα περνάνε τις 470.000 οι συνολικές εκκρεμότητες σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις, από αυτές οι 65 χιλιάδες είναι οι συντάξεις χηρείας».

«Εχουμε στρέψει όλο μας το ενδιαφέρον και την προσοχή στην απονομή αυτών των συντάξεων. Οργανώνουμε τον ΕΦΚΑ στην κατεύθυνση της απονομής των συντάξεων» σημείωσε μετέπειτα ο κ. Βρούτσης επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ανοιχτές πληγές που έχει κληρονομήσει το υπουργείο από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι πολλές. Εν συνεχεία ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε ότι στα άμεσα σχέδια είναι το Σεπτέμβρη να παρουσιαστούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων.

Βρούτσης για τα αναδρομικά

Οσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Γιάννης Βρούτσης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.