ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση NASA: Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

Προειδοποίηση NASA: Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη - Κεντρική Εικόνα

Ένας τεράστιος αστεροειδής που έχει μέγεθος διπλάσιο από το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και λίγο μικρότερο από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, τον ύψους 828 μέτρων Burj Khalifa στο Ντουμπάι, θα περάσει κοντά από τη Γη σε λιγότερο από έναν μήνα, προεοδοποιεί η NASA.

O αστεροειδής 2000 QW7 διαμέτρου 650 μέτρων θα περάσει κοντά από τον πλανήτη μας στις 14 Σεπτεμβρίου με ταχύτητα 23.100 χλμ/ώρα – αλλά σε απόσταση που κρίνεται ασφαλής, δηλαδή 5,3 εκατ. χλμ. Όλοι οι αστεροειδείς και τα άλλα ουράνια σώματα που περνούν από απόσταση 149,5 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη της -θεωρούνται γεωπλήσια αντικείμενα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space X και της Tesla, Έλον Μασκ, -που πρότεινε τον βομβαρδισμό του Άρη με πυρηνικά για να γίνει κατοικήσιμος- επεσήμανε στο Twitter ότι η Γη δεν διαθέτει στην παρούσα φάση καμία άμυνα κατά των λεγόμενων «αστεροειδών -φονιάδων», όπως εκείνος που πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους από τον πλανήτη μας πριν από 65 εκατ. χρόνια.

Απαντώντας σε μια ανάρτηση για τον αστεροειδή Apophis που θα περάσει ξυστά από τη Γη το 2029 ο Μακσκε σημείωσε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σύστημα προστασίας του πλανητικού μας χωριού. «Δεν θα ανησυχούσα για τον συγκεκριμένο [αστεροειδή]», έγραψε, «αλλά κάποια στιγμή ένας μεγάλος βράχος θα χτυπήσει τη ΓΗ και προς το παρόν δεν διαθέτουμε καμία άμυνα»...