ΕΛΛAΔΑ

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Περιουσία 33 δισ. έχει ο χειριστής του ταχύπλοου

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Περιουσία 33 δισ. έχει ο χειριστής του ταχύπλοου - Κεντρική Εικόνα

Γάλλος κροίσος φαίνεται πως είναι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε το δυστύχημα με δύο νεκρούς στο Πόρτο Χέλι. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, ο 44χρονος είναι γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας,στην οποία ανήκει η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οικογένεια του 44χρονου έχει περιουσία 33 δισ. ευρώ και θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.

Οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Ο Γάλλος μεγιστάνας έκανε διακοπές στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου. Στις 9 Αυγούστου οδηγούσε το ταχύπλοο όταν εμβόλισε το μικρό αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό μίας 60χρονης γυναίκας. Μέσω του δικηγόρου του, ο 44χρονος δηλώνει συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία, ενώ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει δηλώσει πως δεν είδε το αλιευτικό.