ΔΙΕΘΝΗ

Προκλητικός ο Σαλβίνι: Ο Ρίτσαρντ Γκιρ να πάρει τους μετανάστες στο τζετ του

Προκλητικός ο Σαλβίνι: Ο Ρίτσαρντ Γκιρ να πάρει τους μετανάστες στο τζετ του  - Κεντρική Εικόνα

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης φαίνεται πως… βρήκε τη λύση για τους 160 μετανάστες που βρίσκονται στα ιταλικά παράλια. Η πρότασή του; Να τους πάρει ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρίτσαρντ Γκιρ, στο ιδιωτικό του τζετ και να τους φιλοξενήσει. Οι δηλώσεις του γνωστού για τα αντιμεταναστευτικά του αισθήματα Ιταλού πολιτικού, έρχονται μετά την έκκληση που απηύθυνε ο Αμερικανός σταρ προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν ένα ασφαλές λιμάνι για το πλοίο όπου βρίσκονται οι μετανάστες.

Ο Γκιρ έκανε την έκκλησή του, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη ΜΚΟ «Open Arms» για το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. Ο Σαλβίνι έχει αρνηθεί την είσοδο του πλοίου στα ιταλικά χωρικά ύδατα στο τελευταίο επεισόδιο του διχασμού που επικρατεί στην Ευρώπη για το θέμα της μετανάστευσης.

«Αφού ο γενναιόδωρος αυτός εκατομμυριούχος εκφράζει τις απαιτήσεις του για την τύχη των μεταναστών, εμείς τον ευχαριστούμε: θα είναι σε θέση να τους πάρει όλους στο τζετ του στο Χόλιγουντ και να τους φιλοξενήσει στις βίλες του», είπε ο Σαλβίνι μετά τη συνέντευξη του Γκιρ.

Ο Σαλβίνι έχει κάνει σημαία της πολιτικής του την άρνηση αποδοχής μεταναστευτικών πλοιαρίων που φθάνουν κυρίως από τη Βόρεια Αφρική στα ιταλικά ύδατα. Τώρα, ενόψει της διαφαινόμενης προεκλογικής περιόδου, αφού η ιταλική κυβέρνηση κρέμεται πια σε μια κλωστή, αναμένεται να εντείνει ακόμα περισσότερο την ξενοφοβική ρητορική του – μια ρητορική που τον έκανε τελευταία τον πιο δημοφιλή πολιτικό στη γειτονική χώρα.