ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Mεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου στα χέρια της αμερικανικής αλυσίδας Wyndham

Mεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου στα χέρια της αμερικανικής αλυσίδας Wyndham - Κεντρική Εικόνα

Μετά την Κρήτη και την εξαγορά του ξενοδοχείου Grand Crete Mirabello στον Άγιο Νικόλαο από τον όμιλο Μαμιδάκη το προηγούμενο καλοκαίρι, η αμερικανική αλυσίδα Wyndham κάνει "απόβαση” σε ένα ακόμη τουριστικό προορισμό, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της στη νησιωτική χώρα.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορά στο Akti Imperial Deluxe στη Ρόδο του επιχειρηματία Νίκου Κούτρα, ο οποίος είχε αποκτήσει το ξενοδοχείο (πρώην Sofitel Capsis) το 2017 σε διαγωνισμό της Eurobank. 

Κατά τις πληροφορίες, θα είναι το δεύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που θα ενταχθεί στο brand της Dolce, έπειτα από το άνοιγμα του Dolce Attica Riviera στην Βραυρώνα. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για συμφωνία franchise.

Το deal δεν έγινε από κοινού με την εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων Zeus International του Χάρη Σιγανού, όπως είχε γίνει με τις μονάδες σε Αθήνα (ο αμερικανικός όμιλος Wyndham μπήκε στην ελληνική αγορά το 2016 με το άνοιγμα Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη, πρώην Athens Imperial, συνεχίζοντας με τις σουίτες Athens Residence) και τις επενδύσεις Wyndham Loutraki Poseidon Resort και Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι,  Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα και Ramada Attica Riviera στο Μάτι. 

Η αλυσίδα στο παρελθόν έχει ακόμη μια φορά τοποθετηθεί χωρίς την Zeus, εντάσσοντας στο δίκτυό της το πρώην Thraki Palace Thalasso Spa Hotel & Conference Centre, στην Αλεξανδρούπολη που μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση φέρει το όνομα Ramada Plaza Thraki. 

Tο Akti Imperial Deluxe στην Ιαλυσό χτίστηκε στη δεκαετία του ’70, έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτήρια δυναμικότητας 710 δωματίων. Μετά την απόκτησή του από τον επιχειρηματία Νίκο Κούτρα, που διαθέτει ακόμη τα Akti Beach και Αkti Palace στην Κω, υλοποιήθηκε εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης, με τη συνολική επένδυση μαζί με το κόστος απόκτησης να φθάνει τα 58 εκατ. ευρώ.

Το τεσσάρων επιπέδων συνεδριακό του κέντρο, συμπεριλαμβανομένων των υπόλοιπων συνεδριακών χώρων, είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, διαθέτοντας συνολική χωρητικότητα έως 8.500 άτομα. Με τη συμφωνία αναμένεται να δοθεί έμφαση στο κομμάτι των συνεδρίων.

Στελέχη της Wyndham είχαν εξαρχής γνωστοποιήσει τα σχέδιά τους να επεκταθούν στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, λόγω και του θετικού momentum στον Τουρισμό από πλευράς ζήτησης και αφίξεων. Η Wyndham Hotels & Resorts συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ομίλους ξενοδοχειακού franchising παγκοσμίως, με σχεδόν 9.200 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 80 χώρες. Διαθέτει ένα portfolio 20 ξενοδοχειακών brands, συμπεριλαμβανομένων των Super 8, Days Inn, Ramada, Microtel Inn & Suites, La Quinta, Wingate και άλλα.

Πηγή capital.gr