ΕΛΛAΔΑ

Την ενεργοποίηση του συστήματος «ΠΕΡΣΕΑΣ», ζητεί ο εμπορικός κόσμος

ΕΣΕΕ: Η επίσπευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα δώσει ώθηση στην αγορά	 - Κεντρική Εικόνα

Την ενεργοποίηση του συστήματος «ΠΕΡΣΕΑΣ», ώστε στο πλαίσιο ενός «λευκού μητρώου», να καταγραφούν όλοι οι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρηματίες για να μπορούν να οφελούνται φοροελαφρύνσεων, ζητάει ο εμπορικός κόσμος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιουλίου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Καρανίκα, με τον νέο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Η ΕΣΕΕ προτίθεται να παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο και γενικότερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα η συνάντηση με τον υπουργό θα δώσει τη ευκαιρία για περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στο πλαίσιο των πρόσφατων προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στον τομέα.

Συγκριμένα, το προεδρείο της ΕΣΕΕ θα θέσει προς συζήτηση τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά θέματα, όπως, μεταξύ άλλων, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού, το εργασιακό περιβάλλον, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το συνταξιοδοτικό και το δημογραφικό πρόβλημα. Εκείνο, ωστόσο, που θέλει άμεσα ο εμπορικός κόσμος, είναι η ενεργοποίηση ενός παλαιότερου σχεδίου του κ. Βρούτση, του συστήματος «ΠΕΡΣΕΑΣ», που στο πλαίσιο ενός «λευκού μητρώου», θα καταγράφει όλους τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρηματίες και θα επιφυλάσσει μέτρα ελάφρυνσης γι' αυτούς.

Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα ενός πολυμερούς διαλόγου ανάμεσα στο υπουργείο και στον εμπορικό κόσμο για τον σχεδιασμό και την από κοινού αντιμετώπιση του συνόλου των προκλήσεων που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον οι νέες συνθήκες στο εργασιακό και ασφαλιστικό περιβάλλον.