ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αραχωβίτης: Μέσω ανοικτού διαγωνισμού η προκήρυξη του ενημερωτικού φυλλαδίου

Αραχωβίτης: Μέσω ανοικτού διαγωνισμού η προκήρυξη του ενημερωτικού φυλλαδίου - Κεντρική Εικόνα

«Το εν λόγω ενημερωτικό φυλλάδιο διανεμήθηκε μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού» αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης απαντώντας σε δημοσίευμα με τίτλο «Μετέτρεψαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε κομματικό παραμάγαζο».

Η σύνταξη του ενημερωτικού φυλλαδίου έγινε πριν το Πάσχα «χωρίς να έχουν προκηρυχθεί εκλογές», όπως σημειώνει, ενώ μιλώντας για τη διανομή του επισημαίνει ότι αυτή έγινε «μετά από την απόφαση με αριθ. 1966/126334/31-05-2019 (ΑΔΑ:9ΓΜΒ4653ΠΓ-1ΜΤ) με θέμα την «Έγκριση διενέργειας συνοπτικού (πρόχειρου), στη βάση του άρθρου 117 του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ Α΄147), διαγωνισμού, με γραπτές σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για τη διανομή ενημερωτικού εντύπου μέσω εφημερίδων».

Ωστόσο τονίζει ότι δεν υπεβλήθη «καμία προσφορά για τη διανομή μέσω του κυριακάτικου τύπου σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες» με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος και οι εργασίες διακίνησης του εν λόγω εντύπου να ανατεθούν «σε κυριακάτικες εφημερίδες με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης», με τα κριτήρια επιλογής τους να μην είναι «πολιτικά αλλά ποιοτικά».

Φέρνει ως παράδειγμα τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» (στην πρώτη διανομή) και «Real News» (στη δεύτερη διανομή) «ανεξάρτητα από την κριτική που ασκούσαν στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική».

«Όποιος θέλει μπορεί να έχει στη διάθεσή του τα κριτήρια επιλογής, καθώς και τη λίστα των εφημερίδων που ανέλαβαν τη διανομή» υπογραμμίζει ο κ. Αραχωβίτης τονίζοντας ότι «όσοι σήμερα διαμαρτύρονται θα μπορούσαν να είχαν πάρει μέρος στον διαγωνισμό και να είχαν διεκδικήσει νόμιμα μέρος της διαφημιστικής δαπάνης».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει επίσης ότι η «δεύτερη διανομή είχε προγραμματιστεί ήδη πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για την 30.06.2019. Το γεγονός ότι αυτή συνέπεσε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές οφείλεται στο ότι προκηρύχθηκαν πρόωρα».

Κλείνοντας ο κ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει ότι «δεσμευόμαστε πως, αν ο λαός με την ψήφο του μας εμπιστευτεί και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ενημερώνουμε διαρκώς τους αγρότες για τα ζητήματα που τους αφορούν μέσω των αθηναϊκών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης».