ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Renault: Αισιοδοξία για επανέναρξη συζητήσεων με τη Fiat Chrysler

Renault: Αισιοδοξία για επανέναρξη συζητήσεων με τη Fiat Chrysler - Κεντρική Εικόνα

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αυτή η ρήση ταιριάζει απόλυτα στις διαπραγματεύσεις των ανθρώπων της Fiat Chrysler και της Renault-Nissan που ελπίζουν ότι σύντομα θα αρχίσουν και πάλι οι συζητήσεις για την επικείμενη συγχώνευσή τους.

Τα στελέχη της Renault είναι αισιόδοξα ότι θα πάρουν το «πράσινο φως» των μετόχων της Nissan τις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκινήσουν τις συνομιλίες με τους επικεφαλής της FCA. Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Thierry Bollore, σύμφωνα με το Bloomberg και το ΑΠΕ, δηλώνει ότι δεν συνέβη κάτι στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Πρώτο μέλημα της Renault, πριν από τις επανέναρξη των συζητήσεων, είναι η αποκατάσταση της σχέσης της με τη Nissan. Επικεφαλής των δύο πλευρών αποκαλύπτουν ότι η συγχώνευση είναι αναγκαία, για να μπορούν να στηριχθούν στο μέλλον όλες οι αλλαγές που σημειώνονται στην βιομηχανία του αυτοκινήτου, αλλά και εν όψει της πρόκλησης για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων.