ΔΙΕΘΝΗ

Huawei: Επενδύσεις $100 δισ. μέσα στην επόμενη πενταετία

Η Huawei ενισχύει την ηγετική της θέση κερδίζοντας πάνω από 20 κορυφαία βραβεία στην IFA 2019 - Κεντρική Εικόνα

Ο κινεζικός κολοσσός σύγχρονης τεχνολογίας Huawei θα επενδύσει κεφάλαια 100 δισ. δολαρίων μέσα στην επόμενη πενταετία, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του δικτύου των υποδομών της, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδρυτή της και διευθύνοντα συμβούλου της, Ρεν Ζενγκφέι.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η κινεζική εταιρία, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την μείωση των δαπανών της έρευνας της, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.

Η αμερικανική πίεση θα ρίξει τα έσοδα την επόμενη διετία

Η Huawei θα μειώσει την παραγωγική της ικανότητα, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει πλήγμα στα έσοδα της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας, δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, καθώς αποκάλυπτε τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πίεσης από τις ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, σημείωσε: «Τα επόμενα δύο χρόνια, πιστεύω ότι θα μειώσουμε την παραγωγική μας ικανότητα, τα έσοδά μας θα μειωθούν κατά περίπου 30 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τις προβλέψεις, επομένως τα έσοδα από τις πωλήσεις το τρέχον έτος και το επόμενο θα είναι περίπου 100 δισ. δολάρια».

Ο CEO πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση θα ανακτήσει την «δυναμική της ανάπτυξης» μετά το 2020.