ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Επενδύσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον όμιλο Dedeman

Ρουμανία: Επένδυση άνω των 70 εκατ. ευρώ από την Prime Kapital - Κεντρική Εικόνα

Δύο νέες επενδύσεις, το ύψος των οποίων αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, πρόκειται να υλοποιήσει ο Ρουμανικός όμιλος εταιριών Dedeman. Ο όμιλος ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Element Industrial για την ανάπτυξη ενός νέου μεγάλου κέντρου Logistics στα βορειοδυτικά όρια του Βουκουρεστίου, στην περιοχή της Chitila και Buftea.

Το νέο project θα έχει την ονομασία ELI PARK 1 και θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 150.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 50.000 τ.μ. θα είναι ενοικιάσιμα, κατασκευασμένα με τις διεθνείς προδιαγραφές Class A. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τα 20.000 τ.μ. εξ’ αυτών θα παραδοθούν εντός του τρέχοντος έτους, ενώ ο πρώτος ενοικιαστής έχει δεσμεύσει 5.000 τ.μ. αποθηκών. Η επένδυση υπολογίζεται να υπερβεί τα 20 εκ. ευρώ.

Στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν με αφορμή την επένδυση δείχνουν ότι γύρω από το Βουκουρέστι υπάρχουν περισσότερα από 3.000.000 τ.μ. αποθηκών και logistics.

Παράλληλα, ο όμιλος προχωρά στην αγορά του παλιού εργοστασίου Letea στην πόλη Bacau της Βόρειας Ρουμανίας. Οι πιστωτές του εργοστασίου, που στα χρόνια της ακμής του ήταν η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής χάρτου της Ανατολικής Ευρώπης, αποδέχθηκαν την προσφορά των 3,16 εκ. ευρώ από τον όμιλο Dedeman. Στο σχεδιασμό του Ρουμανικού ομίλου, περιλαμβάνεται η μετατροπή του οικοπέδου των 342 στρεμμάτων και των κτηρίων που βρίσκονται σ' αυτό σε ένα Business Hub, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρους γραφείων, logistics. Η πρώτη φάση της επένδυσης εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 20 εκ. Ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ρουμανικού Τύπου, η “ναυαρχίδα” του ομίλου Dedeman, η ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων DIY, έκλεισε το 2018 με πωλήσεις άνω του 1,4 δισ. ευρώ και με 49 καταστήματα.