ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volkswagen: Έτοιμη για επένδυση €4 δισ. - Καταργεί 4.000 θέσεις εργασίας

Πρωθυπουργός της Κ.Σαξονίας: Δεν βλέπω πιθανότητες επένδυσης της Volkswagen στην Τουρκία - Κεντρική Εικόνα

Η γερμανική Volkswagen ανακοίνωσε επένδυση ύψους έως 4 δισ. ευρώ σε έργα ψηφιοποίησης μέχρι το 2023, ωστόσο αναμένεται να περικόψει έως και 4.000 θέσεις εργασίας σε μη παραγωγικές μονάδες.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως οι επενδύσεις θα γίνουν κυρίως στο κομμάτι της διοίκησης αλλά και της παραγωγής.

Σκοπεύει δε να δημιουργήσει τουλάχιστον 2.000 νέες θέσεις εργασίας που θα σχετίζονται με την ψηφιοποίηση.

Οι ευέλικτες μέθοδοι εργασίας, οι βελτιωμένες διαδικασίες και η ψηφιοποίηση με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών σημαίνουν ότι οι εργασίες που εκτελούνται χειροκίνητα πρέπει να απλουστευθούν μέσω της πληροφορικής.

Ως αποτέλεσμα αυτού, μέχρι 4.000 θέσεις εργασίας σε μη παραγωγικές μονάδες ( Volkswagen Passenger Cars, Volkswagen Group Components και Volkswagen Sachsen) θα καταργηθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Ralf Brandstaetter, COO της Volkswagen, δήλωσε: «Αν χρειαστεί να καταργήσουμε τις θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης, θα το κάνουμε αυτό με τον πιο κοινωνικά ευαίσθητο τρόπο».

Οι μειώσεις κόστους που συνοδεύουν τις επενδύσεις θα βοηθήσουν επίσης την εταιρεία να χρηματοδοτήσει τον μετασχηματισμό της από τους δικούς της πόρους.

Η εταιρεία στοχεύει σε λειτουργική απόδοση πωλήσεων 6% μέχρι το 2022, δηλ. τρία χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί,