ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η κυβέρνηση διαπράττει μέγα θεσμικό ατόπημα στο θέμα της Δικαιοσύνης

Πρόσκληση Δένδια σε Πομπέο να συμμετέχει στον Στρατηγικό Διάλογο στην Αθήνα - Κεντρική Εικόνα

«Δεν νοείται δημοκρατία χωρίς ασφάλεια, αλλά ούτε και ασφάλεια χωρίς δημοκρατία», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε παρατηρήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και πρώην υπουργού, Νίκου Δένδια, κατά τη διάρκεια πολιτικής αντιπαράθεσης ως καλεσμένοι του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «απολύτως ψευδές ότι δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει την δουλειά της» και ότι ισχύει το εντελώς αντίθετο και κατηγόρησε τη ΝΔ για δεξιά ιδεοληψία και τόνισε ότι η όλο και πιο δεξιά αντίληψη της περί νόμου, τάξης, καταστολής και αστυνομικού κράτους «είναι η ιδεολογική μας διαφορά».

Ο κ.Δένδιας υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση «δεν έχει προτεραιότητα το συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην ασφάλεια» και ότι «η χώρα είναι ένα περίεργο είδος ευρωπαϊκού κράτους» .Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η κ. Γεροβασίλη «κάνει μια προσπάθεια ανάταξης μιας πλήρους αποχαλίνωσης», με αφορμή τις τελευταίες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, αλλά επισήμανε ότι έχει προσωπική ευθύνη ο πρωθυπουργός για το θέμα της ασφάλειας.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά της ανέφερε ότι επί των ημερών της ΝΔ δημιουργήθηκε το πρόβλημα στα Εξάρχεια και τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ κάνει την δουλειά της και ότι όταν οι αντιθέσεις, αντιφάσεις και συγκρουσιακές στιγμές παίρνουν τη μορφή βίας, τότε δεν είναι ανεκτά και αποδεκτά.

Για την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στην συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι ήταν εκεί με εντολή δική της, όπως και στον έλεγχο που έκανε σε εκλογικά κέντρα τις προηγούμενες μέρες, καθώς και η παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος στην συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος για το θέμα της Δικαιοσύνης ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπράττει μέγα θεσμικό ατόπημα ενώ η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι όλα έγιναν με συνταγματικές διαδικασίες και συμπλήρωσε:

«Είμαστε κυβέρνηση και θα ασκήσουμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα... Οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές και αν νόμισε η ΝΔ ότι έχει γίνει κυβέρνηση κάνει λάθος. Η λαϊκή ετυμηγορία θα αναδείξει την κυβέρνηση όταν θα γίνουν οι εκλογές».

Η συνέντευξη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είναι διαθέσιμη στο παρακάτω link:

http://www.minocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6815&Itemid=683&lang=GR