ΕΛΛAΔΑ

H κόρη του Γ. Λαμπρία κατακεραυνώνει τον Νίκο Μαστοράκη για δηλώσεις του στο «Βινύλιο»»

H κόρη του Γ. Λαμπρία κατακεραυνώνει τον Νίκο Μαστοράκη για δηλώσεις του στο «Βινύλιο»» - Κεντρική Εικόνα

Σε μια επιχείρηση... ξέπλυμα του Νίκου Μαστοράκη και κυρίως του ρόλου του στα μίντια της εποχής εκείνης κατά την χουντική επταετία, προέβησαν οι συντελεστές του “Βινύλιου” του ΣΚΑΙ (την περασμένη εβδομάδα), καθώς έγινε αναφορά στην περιβόητη συνέντευξη με τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Ο Ν. Μαστοράκης μάλιστα, στο πλαίσιο της εν λόγω εκπομπής, αναφέρθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία που υποτίθεται ότι είχε με τον Τάκη Λαμπρία (στο Λονδίνο) για να τον ρωτήσει τη γνώμη του, υποστηρίζοντας ότι τον παρότρυνε να την κάνει, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική του απόφαση.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μαστοράκης είπε οτι “Ο Ζουρνατζής (υφυπουργός της χούντας) με είχε πιέσει να την κάνω… Εγώ δεν ήθελα… Και στην τελευταία συνάντηση στο γραφείο του μου είπε θέλω να σας δώσω στο τηλέφωνο έναν φίλο σας για να σας πει τη γνώμη του”. Στο τηλέφωνο σύμφωνα με την αφήγηση Μαστοράκη ήταν ο Τάκης Λαμπρίας στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτήν τη συνομιλία – σύμφωνα πάντα με τον Μαστοράκη-, αφού ρώτησε τον Λαμπρία εάν είναι αλήθεια ότι σκόπευε να επιστρέψει Ελλάδα για να βγάλει την Βραδυνή επί καθεστώτος Μαρκεζίνη… Επιπλέον τον ρώτησε αν συμφωνούσε να κάνει τη συνέντευξη για να του απαντήσει, όπως είπε, ο Λαμπρίας, “Κύριε Μαστοράκη σας συμβουλεύω να την κάνετε γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί μια ελεύθερη φωνή στην τηλεόραση της χούντας”.

Αυτά είπε ο Νίκος Μαστοράκης στην εκπομπή “Βινύλιο” του Αντώνη Κανάκη τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η κόρη ωστόσο του Τάκη Λαμπρία, η γνωστή δημοσιογράφος Αναστασία Λαμπρία, την επόμενη ημέρα έγραψε στο Facebook: 

“Όταν αναφέρεσαι σε νεκρούς μπορείς να ξεστομίζεις ό,τι θες. Ως κόρη του Τάκη Λαμπρία αρνούμαι να σχολιάσω όσα αδιανόητα είπε χτες ο Νίκος Μαστοράκης. Η αχαλίνωτη φαντασία (understatement) και η ναρκισσευάμενη επιπολαιότητά του κάλπαζαν αυτοκαταστροφικά από τη δεκαετία του 60, τότε που ήταν ταλαντούχος μουσικός συντάκτης στην “Μεσημβρινή” με τον Λαμπρία διευθυντή και είχε βιαστεί να εμφανίσει ως νεκρό έναν διάσημο μουσικό που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Μνήμη έχουμε ακόμη. Πούλησε τα πάντα, στον Λαμπρία και τον Καραμανλή θα δίσταζε;”.