ΕΛΛAΔΑ

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η δωρεά της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου για το Παίδων Πεντέλης

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε με 153 ψήφους το νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Κεντρική Εικόνα

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ ελληνικού δημοσίου, του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου.

Απέναντι στην αντιπολίτευση που είχε εγκαλέσει την κυβέρνηση για ρουσφετολογικές διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής ενόψει των ευρωεκλογών μέσω σειράς τροπολογιών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απέδωσε τις έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης σε προσπάθεια να υψωθούν οι τόνοι λόγω προεκλογικής περιόδου. «Είναι βάσιμη αυτή η κριτική, πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και να μην γίνεται κατάχρηση», επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ξανθός επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι αντιμετωπίζει με τρόπο προσβλητικό τη δημόσια διοίκηση, ενώ απέρριψε το σχέδιό του στον χώρο της υγείας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε τον αρχηγό της ΝΔ για να βάλει αξιολόγηση ελέγχου του κόστους.

«Δεν μπορεί να έρχεστε εδώ, να ελεεινολογείτε για τη δημόσια περίθαλψη και να προβάλετε τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται πιο αξιόπιστο, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους.