ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Για τη Lidl θα παράγει γιαούρτια μεγάλη ελληνική γαλακτοβιομηχανία

Lidl: Πώς μπορείτε να κερδίσετε ταξίδι αξίας 5.000 ευρώ - Κεντρική Εικόνα

Σε συμφωνία με τη Lidl για την παραγωγή για λογαριασμό της προϊόντων γιαούρτης ήρθε η ΚΡΙ ΚΡΙ, η οποία την ίδια στιγμή ξεκινά εξαγωγές παγωτού στον Καναδά και στην Κίνα. Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων της για το 2018 σε αναλυτές.

Όπως ειπώθηκε σε Καναδά και Κίνα οι εξαγωγές θα επικεντρωθούν στα προϊόντα παγωτού, τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (σ.σ. δύο έτη), εν αντιθέσει με άλλα προϊόντα όπως το γιαούρτι.

Οι εξαγωγές στην Κίνα έχουν ξεκινήσει ήδη ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εξαγωγές προς τον Καναδά. Σχετικά με τη συνεργασία με τη Lidl αυτή αφορά την παραγωγή για λογαριασμό της αλυσίδας προϊόντων γιαούρτης.

Παράλληλα η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία θα δώσει έμφαση και στην κατηγορία των παιδικών γιαουρτιών με την ενίσχυση της γκάμας με νέα προϊόντα, ενώ απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της συνολικής αγοράς γιαούρτης η οποία τα τελευταία χρόνια πιέζεται.

Στο εξωτερικό, η διοίκησή της αναφέρθηκε στην καλή πορεία των πωλήσεών της σε Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για τι θα γίνει τελικά με το Brexit.

Γεγονός στο οποίο είχε αναφερθεί και στην οικονομική της έκθεση για το 2018, όπου είχε προειδοποιήσει πως: "ενδεχόμενη επιβολή τελωνειακών ελέγχων ή δασμών εισαγωγής, έπειτα από το Brexit, θα χειροτέρευε την ανταγωνιστική μας θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, επιδρώντας αρνητικά στα μεγέθη των πωλήσεων και της κερδοφορίας”

Οι πωλήσεις της προς το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύουν κοντά στο 1/5 των συνολικών της πωλήσεων, -αγγίζουν τα 17,2 εκατ. ευρώ-, ή το ½ των πωλήσεών της στο εξωτερικό.

Οπότε οι εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία την επηρεάζουν άμεσα. Βέβαια οι τελικές επιπτώσεις του Brexit στη δραστηριότητα της, θα εξαρτηθούν από τους συγκεκριμένους όρους που θα ισχύουν, αν επέλθει συμφωνία επί των παραμέτρων του Brexit, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πέρυσι οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 18,9% στα 94,234 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις παγωτού να έχουν αυξηθεί κατά 16,2% και γαλακτοκομικών κατά 19,8%. Υψηλό διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κατέγραψαν και οι εξαγωγές της +41,7%, οι οποίες αποτελούν πλέον το 36,3% των συνολικών πωλήσεων της.

 

θα χειροτέρευε την ανταγωνιστική μας θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, επιδρώντας αρνητικά στα μεγέθη των πωλήσεων και της κερδοφορίας”, προειδοποιεί στις οικονομικές της καταστάσεις η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ.

 

https://ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR