ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο όχημα του James Bond (photo)

Το νέο όχημα του James Bond (photo) - Κεντρική Εικόνα

Η νέα ταινία του διάσημου πράκτορα James Bond βρίσκεται ήδη σε διαδικασία γυρισμάτων και όπως είναι λογικό, όλοι μας έχουμε την περιέργεια να δούμε ποια θα είναι τα επίσημα αυτοκίνητά του.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από την εταιρεία παραγωγής, ο θρυλικός πράκτορας, που για ακόμη μία ταινία τον ενσαρκώνει ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρέιγκ, θα οδηγεί μία ηλεκτρική Aston Martin Rapide E, αν και οι πρώτες φωτογραφίες τον δείχνουν πίσω από το τιμόνι ενός παλιού Land Rover Series III.

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο της ταινίας «Bond 25», ο πράκτορας απολαμβάνει την συνταξιοδότησή του στην Τζαμάικα και πιθανότατα κυκλοφορεί με το συγκεκριμένο όχημα.

Η Jaguar Land Rover ήδη έχει ανακοινώσει την συνεργασία της στη νέα ταινία, κάτι που έχει ξεκινήσει από το 2002 και την ταινία «Die Another Day», όταν η εταιρεία βρισκόταν ακόμα υπό την κατοχή της Ford.

Επίσης έχει επισημοποιηθεί και η συμμετοχή της Aston Martin, χωρίς όμως να έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με το εάν θα προμηθεύσει ή όχι την παραγωγή με τις Rapide E.

Να αναφέρουμε ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής φίρμας παρουσιάστηκε επίσημα στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Βασισμένη στην έκδοση Rapide, η νέα Rapide E διαφοροποιείται κυρίως στον κινητήρα, καθώς αντί του V12 μηχανικού συνόλου των 6,0 λίτρων έχουν τοποθετηθεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύς 600 PS και ροπής 96,8 kgm, που στέλνουν την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Παράλληλα, υπάρχει μία μπαταρία ιόντων λιθίου 65 kWh που προσφέρει αυτονομία 320 km, ενώ η φόρτισή της γίνεται μόλις σε 3 ώρες σε δίκτυο ταχυφορτιστή.

Να αναφέρουμε τέλος ότι η νέα Rapide E θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin στο St Athan της Ουαλίας σε μόλις 155 κομμάτια.