ΕΛΛAΔΑ

Έως 940 ευρώ οι νέοι μισθοί στις αλυσίδες φαστ φουντ - Πώς θα πληρώνεται κάθε ειδικότητα (πίνακας)

Έλεγε μια... μαγική ατάκα, και έτρωγε δωρεάν για έναν χρόνο σε αλυσίδα φαστ φουντ - Κεντρική Εικόνα

Toυς νέους μισθούς καθορίζει η απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) (1/2019 Δ.Α-Αριθ. Π.Κ. 5/2-5-2019)  για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο των ταχυφαγείων με περίοδο ισχύος από 28/11/2018 έως 27/11/2019. Ειδικότερα, οι μισθοί στον κλάδο θα κυμαίνονται από 657 έως 940 ευρώ και οι οργανωμένες αλυσίδες εστίασης καλούνται να εφαρμόσουν την απόφαση υποχρεωτικά εφόσον η εργοδοτική οργάνωση δεν προσφύγει στο ανώτατο επίπεδο Διαιτησίας. τη πενταμελή επιτροπή, και στη συνέχεια στο Πρωτοδικείο.

Η ομοσπονδία επισιτισμού τουρισμού προσέφυγε στην Μεσολάβηση – Διαιτησία με την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοτική οργάνωση (ΣΕΠΟΑ) για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας το 2017. Ωστόσο η εργοδοτική οργάνωση υπέβαλε διαρκώς ενστάσεις με αποτέλεσμα η υπόθεση να “ σέρνεται” για δύο χρόνια.

Όπως τονίζει η ομοσπονδία των εργαζόμενων “ οι εργοδότες κατ’ αρχήν εκ του πονηρού τροποποίησαν το καταστατικό τους, μετά την πρόσκληση σε διάλογο από την Ομοσπονδία, έφτασαν στο σημείο να εμπαίζουν, εκτός των άλλων, ακόμα και αυτό το θεσμό της Μεσολάβησης όσο και των Διοικητικών Οργάνων. Η ρύθμιση των όρων εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων στις πλέον πολυπαθείς ομάδες εργαζομένων, στον απορυθμισμένο επισιτιστικό τομέα είναι επιβεβλημένη υποχρέωση των κοινωνικών εταίρων και σε αυτό πρέπει να συμβάλει τα μέγιστα και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με τις ενέργειες του και τους ελέγχους του.”

 

fast_food.jpg