ΑΓΟΡΕΣ

JP MORGAN: Προβλέπει συγκρατημένη άνοδο του χρηματιστηρίου

«Ψηφίζει» ελληνικά ομόλογα η JP Morgan - Κεντρική Εικόνα

Μπορεί η ελληνική κεφαλαιαγορά, να έχει καταγράψει την μεγαλύτερη απόδοση μεταξύ των δυτικο-ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων από την αρχή του έτος ωστόσο, σύμφωνα με την JP Morgan, όποιος δεν κατάφερε να λάβει θέση στην ανάκαμψη είναι πολύ αργά για να το κάνει από εδώ και πέρα.

Συγκεκριμένα, ο Emmanuel Cau της JP Morgan επισημαίνει ότι ενώ η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της για την ελάφρυνση του χρέους είναι πολύ κοντά, η οικονομική πραγματικότητα θα μετριάσει την ευφορία που έχει δημιουργηθεί και έχει οδηγήσει στην άνοδο του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά 42% μέσα σε τρεις μήνες.

Φυσικά, η θέση αυτή της JP Morgan έρχεται σε αντίθεση με την Morgan Stanley, η οποία την περασμένη εβδομάδα συμβούλευε τους επενδυτές να ποντάρουν στις ελληνικές μετοχές ενώ το ίδιο συμβούλευαν τον περασμένο Μάρτιο τόσο η HSBC όσο και η Credit Suisse.

«Θα μπορούσε να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη στήριξη στις αγορές, εάν υπάρχει μια συμφωνία» αναφέρει ο αναλυτής της JP Morgan προσθέτοντας ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής έχει εξαντληθεί.

«Μπορεί η ελληνική αγορά να πάει υψηλότερα από εδώ; Ναι, γιατί βρισκόταν σε ύφεση, αλλά τα κέρδη θα είναι πιο λίγα στο εγγύς μέλλον» προσθέτει.

Την ίδια στιγμή, ο συνιδρυτής της Seven Investment Management, Justin Urquhart Stewart, που γύρισε σε "overweight" την στάση του για τις ελληνικές μετοχές το δεύτερο εξάμηνο του 2015, απηχεί τις απόψεις της JP Morganλέγοντας ότι το ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο αρχίζει να... ξεμένει από δυναμική. 

"Oι μετοχές θα αρχίσουν να δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε περαιτέρω άνοδο, διότι πολλά από τα καλά νέα έχουν ειπωθεί", σημειώνει. "Από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνά, θα δείτε ένα μικρό άλμα, όμως το πιθανότερο είναι ότι έχουμε δει το καλύτερο της ανάκαμψης προς το παρόν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών", προσθέτει ο Stewart.