ΕΛΛAΔΑ

«Tρίποντο» επένδυσης στον τουρισμό από τον Γιώργο Πρίντεζη

«Tρίποντο» επένδυσης στον τουρισμό από τον Γιώργο Πρίντεζη - Κεντρική Εικόνα

Στην περιοχή Τρία Λαγγόνια, στη νότια πλευρά της Σύρου, το Αιγαίο ξεδιπλώνει τα τιρκουάζ νερά του μπροστά από τη γειτονιά με τις πολυτελείς κατοικίες, η οποία έγινε ευρέως γνωστή από τη βίλα που είχε αγοράσει εκεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Η πώληση του ακινήτου από τον άλλοτε ισχυρό πολιτικό, το 2016, σε Eλληνοαμερικανό επενδυτή, που το νοικιάζει σε τουρίστες με υψηλό τίμημα, αναζωπύρωσε το τουριστικό ενδιαφέρον στην περιοχή, καθώς αποδείχθηκε πως εύπορες οικογένειες απ’ όλο τον κόσμο είναι διατεθειμένες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να περάσουν τις διακοπές τους σε μία από τις πιο όμορφες… γωνιές των Κυκλάδων.

Εδώ και λίγο καιρό, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η επιβλητική έπαυλη η οποία βρίσκεται πάνω από τα σπίτια που είχαν αγοράσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 τα ζεύγη Παπαντωνίου και Στουρνάρα, έχει αλλάξει χέρια και ο νέος ιδιοκτήτης είναι ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς Συριανούς, ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν έχει πρόθεση ιδιοκατοίκησης στην εντυπωσιακή βίλα αλλά θα ενοικιάζει το ακίνητο επενδύοντας στον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Το 2000 ο γνωστός χρηματιστής Λεωνίδας Αδαμόπουλος αγόρασε συνολική έκταση 95 στρεμμάτων στην Ποσειδωνία της Σύρου και συγκεκριμένα στην περιοχή Τρία Λαγγόνια, ακριβώς πάνω από τον γκρεμό σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς που χαρακτηρίζεται ως «το μπαλκόνι του Αιγαίου». Λίγους μήνες μετά την αγορά η έκταση αυτή -που έως τότε ήταν δασική- αποχαρακτηρίστηκε κι έτσι άναψε το «πράσινο φως» για την αξιοποίησή της με την κατασκευή πολυτελών κατοικιών. Εναν χρόνο αργότερα, το 2001, μέρος της έκτασης πωλήθηκε στον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Μπάρδη, ο οποίος ξεκίνησε την οικοδόμηση του σπιτιού, το οποίο -ενώ ακόμα βρισκόταν υπό ανέγερση- πούλησε, το 2002, στη σύζυγο του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου.

Αργότερα τα παιδιά της κ. Κουράκου από τον πρώτο της γάμο αγόρασαν από τον Λεωνίδα Αδαμόπουλο το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στη βίλα της οικογένειας, ενώ και τα δύο ακίνητα, τόσο το σπίτι όσο και το οικόπεδο, πωλήθηκαν, το 2016, από το ζεύγος Παπαντωνίου στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Γιώργο Παπαδογιάννη, που ζει στην Καλιφόρνια.

Η διαδρομή του χρήματος για τις αγοραπωλησίες του ακινήτου βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η βίλα έχει μετονομαστεί από τους νέους ιδιοκτήτες σε «Blue Eros» και ενοικιάζεται σε απαιτητικούς επισκέπτες. Το διπλανό πολυτελές σπίτι παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας του επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ το τρίτο, που βρίσκεται πάνω από τον δρόμο, αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Γιώργο Πρίντεζη.