ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η μνήμη των πολιτών είναι ο εχθρός της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ

Σκουρλέτης: Πολύ σύντομα γίναμε μάρτυρες μιας μικρής αποκάλυψης γύρω από τον πραγματικό χαρακτήρα του προγράμματος της ΝΔ - Κεντρική Εικόνα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχειρεί ένα άνοιγμα μονοδιάστατα στην κεντροαριστερά, ούτε πολύ περισσότερο επιθυμεί να την υποκαταστήσει. Εκείνο το οποίο τονίζουμε σε όλους τους τόνους είναι η ανάγκη να συστρατευτούν δυνάμεις της Αριστεράς, της οικολογίας και του σοσιαλδημοκρατικού χώρου σε μια προσπάθεια συγκρότησης ενός Αριστερού - προοδευτικού πόλου πάνω σε μια αντινεοφιλελεύθερη, αντιεθνικιστική και αντιρατσιστική βάση», αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη KontraNews», ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και προσθέτει:

«Πρόκειται για ένα αμφίπλευρο άνοιγμα για την διαμόρφωση ενός πολύμορφου πολιτικού αστερισμού σε μια ισότιμη βάση. Η δύναμη αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αυτής της προσπάθειας, αλλά και η ικανότητα της να καταθέσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η απάντηση στην επανεμφάνιση του νεοφασισμού στην Ευρώπη και στην άνοδο της ακροδεξιάς, για να είναι αποτελεσματική και πειστική, προϋποθέτει την ήττα των μέχρι σήμερα νεοφιλελεύθερων στρατηγικών».

«Γι' αυτό», συνεχίζει, δεν μιλάμε για πολιτικές συγχωνεύσεις, αλλά για προγραμματικές συναντήσεις. Για το πόσο απαραίτητο είναι να διαμορφωθούν συνθέσεις ως προς το επόμενο βήμα, καθώς το τέλος του προγράμματος λειτουργεί εκ των πραγμάτων ως εισαγωγή σε μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία συνολικά. Οφείλουμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις στον κόσμο για τους στόχους και τα θεμελιώδη κριτήρια της πολιτικής μας. Στη βάση αυτής της λογικής, δεν έχουμε μπροστά μας κυρίως κάποιον κίνδυνο, αλλά μια ευκαιρία».

Ερωτηθείς για το εάν η επιχειρούμενη διεύρυνση προκαλεί σε κάποια στελέχη τον φόβο ότι θα καλυφθούν θέσεις στα ψηφοδέλτια από στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει πως «μόνο από δημοσιογραφικά χείλη έχουν ακουστεί τέτοιοι συλλογισμοί».

«Όταν συνειδητοποιείς την ανάγκη συγκρότησης μια ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας με σκοπό να επηρεάσεις τις εξελίξεις και κυρίως να αλλάξεις τη φορά των πραγμάτων, τότε δεν μπορείς να λειτουργείς με τέτοιες φοβίες και λογικές. Καμία αδικία λοιπόν και για κανέναν. Αντίθετα για μας πρωτεύον είναι ο σεβασμός στη ιδιαίτερη διαδρομή της κάθε συλλογικότητας και της κάθε άποψης», αναφέρει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.