ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Πράττω κατά κυβέρνησης για τη Θράκη

Αιχμές Πράττω κατά κυβέρνησης για τη Θράκη - Κεντρική Εικόνα

Τρία μέλη του Πράττω, τα τελευταία που κατείχαν κυβερνητικές θέσεις παραιτήθηκαν σήμερα από τα δημόσια αξιώματα τους, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τις κυβερνητικές πολιτικές στην Θράκη.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Πομάκων να μην υποχρεώνονται να μαθαίνουν μια ξένη για αυτούς γλώσσα, τα τούρκικα. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων».

Σε άλλο δε σημείο κάνει λόγο για «υπόγεια πολεμική που δεχόμαστε» η οποία «είναι αδικαιολόγητη και συχνά πολιτικά λανθασμένη» προσθέτοντας πως «τους συμμάχους και συνεργαζόμενους πρέπει κανείς να τους σέβεται και να μην αντιμετωπίζει το φιλικά διαφορετικό ως εχθρικό».

Η διαφοροποίηση του Πράττω από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες είχε καταγραφεί και πρόσφατα όταν πηγές του κόμματος του Νίκου Κοτζιά εξέφραζαν την αντίθεση τους για τις συμμαχίες με στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η παραίτηση των μελών του Πράττω δεν συνεπάγεται απόσυρση της στήριξης στην κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο topontiki.gr