ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιώργος Μιχελής: Μετά το ΤΧΣ, αναλαμβάνει πρόεδρος στην Attica Bank

Γιώργος Μιχελής: Μετά το ΤΧΣ, αναλαμβάνει πρόεδρος στην Attica Bank - Κεντρική Εικόνα

Ο κ. Γιώργος Μιχελής, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην Attica Bank μετά την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε η παραίτηση του κ. Ρουμελιώτη μετά την παρέμβαση του ΕΦΚΑ, βασικού μετόχου της τράπεζας, που ζήτησε συνεδρίαση του Δ.Σ. για σήμερα Πέμπτη για την αλλαγή διοίκησης της τράπεζας. 

Η ΤτΕ είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Ρουμελιώτη για σειρά ενεργειών που ξεπερνούσαν τα όριά του ως μη εκτελεστικού προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΤτΕ κατέχει έγγραφα, επιστολές και ηλεκτρονική αλληλογραφία, του κ. Ρουμελιώτη που καταδεικνύουν την υπέρβαση του ρόλου του. Ο κ. Ρουμελιώτης αρνήθηκε στην ουσία να απολογηθεί και κατέφυγε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον της  κεντρικής τράπεζας. 

Το βιογραφικό του Γιώργο Μιχελή

- Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες

- Bachelor of Arts: University of Massachusetts

- Master's Degree: Boston College

- Ph. D: Northeastern University

- Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

- Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, αποφασίζει να επιστρέψει. Ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989, χρονιά που έγινε και Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996.

- Το 1996, επιστρέφει στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

- Το 2004-2007 είναι διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

- Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα και ως μέλος του Δ.Σ. της Visa International, επελέγη από δημοσιογραφικό οίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της Οικονομίας

- Διετέλεσε Δήμαρχος Σκοπέλου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

- Αναλαμβάνει πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ το 2015, αποχώρησε το 2018