ΑΓΟΡΕΣ

Vodafone: Σχεδιάζει την πώληση μετατρέψιμων ομολογιών ύψους €4 δισ.

Συνεργασία VodafoneTV με Metro-Goldwyn-Mayer - Κεντρική Εικόνα

Ο όμιλος Vodafone σχεδιάζει την πώληση ομολογιών ύψους 4 δισ. ευρώ μετατρέψιμων σε μετοχές, με στόχο τη χρηματοδότηση της εξαγοράς μερικών ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Liberty Global Plc.

Η Vodafone θα προχωρήσει στην πώληση ομολογιών σε στερλίνες σε δύο δόσεις, λήξης Μαρτίου 2021 και Μαρτίου 2022, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας αναφορά του Bloomberg στα σχέδια της έκδοσης.

Η Vodafone θα μπορεί να επαναγοράσει μετοχές για να μετριάσει την αραίωση και να χρηματοδοτήσει την αγορά με την έκδοση υβριδικών τίτλων, αναφέρει επίσης η εταιρεία.

«Δεν έχουν σημειωθεί πολλές εκδόσεις τίτλων στην Ευρώπη προσφάτως , άρα αναμένεται ότι αυτή η συμφωνία θα τύχει καλής υποδοχής από τους επενδυτές αν έχει ελκυστικούς όρους», ανέφερε ο Ivan Nikolov, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην NN Investment Partners. «Η Vodafone είναι ένας από τους δυνατότερους εκδότες στους μετατρέψιμους τίτλους».

Η μεταβίβαση τέτοιου μεγέθους είναι φαινόμενο μάλλον σπάνιο για τις επενδυτικές τράπεζες σε αυτή την περιοχή για φέτος, με τον όγκο των πωλήσεων μετοχών να μειώνεται το 2018. Οι εταιρείες και οι μέτοχοί τους στην Ευρώπη έχουν συγκεντρώσει 5-9 δισ. δολ. από πωλήσεις μετοχών, έναντι 21 δισ. δολ. που πουλήθηκαν σε Βόρεια Αμερική και Ασία, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Σύμβουλοι της έκδοσης ορίστηκαν οι Bank of America Corp., BNP Paribas SA, HSBC Holdings Plc, JPMorgan Chase & Co. και Morgan Stanley