ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία των οδηγών της Amazon στην περιφέρεια του Μιλάνου

Απεργία των οδηγών της Amazon στην περιφέρεια του Μιλάνου - Κεντρική Εικόνα

Σε απεργία προχώρησαν σήμερα οι οδηγοί της εταιρίας Αmazon στην περιφέρεια του Μιλάνου. Πρόκειται για την περιοχή της Ιταλίας στην οποία συγκεντρώνεται το 60% του τζίρου της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία και κατέστησαν σαφές ότι «πρέπει να ισχύσουν ίδια δικαιώματα για όλους», διεκδικώντας την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας του τομέα τους.

Κατά μέσο όρο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κερδίζουν 1.400 ευρώ το μήνα, και κάθε τρία λεπτά παραδίδουν ένα δέμα. «Θέλω να βγαίνω από το σπίτι μου, κάθε πρωί, χωρίς το άγχος ότι μπορεί να προκαλέσω ατύχημα λόγω του άγχους και της ταχύτητας του αυτοκινήτου», είπε ένας από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

Την απεργία στήριξαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της Ιταλίας, Cgil, Cisl και Uil. «Πρόκειται, κυρίως, για ποιότητα της εργασίας. Διότι δεν μπορείς να δουλεύεις υπό αυτές τις συνθήκες», είπε ο νέος γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.«Διεκδικούμε εγγυήσεις, δικαιώματα και προστασία. Θέλουμε δίκαιες αποδοχές και ασφάλεια», έγραψαν στο διαδίκτυο οι διαδηλωτές.