ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σταδιακή παράδοση των 12 νέων straddle carriers στον ΟΛΘ

Σταδιακή παράδοση των 12 νέων straddle carriers στον ΟΛΘ - Κεντρική Εικόνα

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου για τη στοιβασία των προς εξαγωγή κοντέινερς εντός του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, χάρη και στην προμήθεια 12 οχημάτων στοιβασίας και μεταφοράς (straddle carriers). Τα νέα οχήματα, που παραδίδονται σταδιακά, συναρμολογούμενα, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), δημιουργούν νέες συνθήκες στην όλη διαδικασία και μέχρι το τέλος του Μαΐου το σχέδιο στοιβασίας κοντέινερς εντός του ΣΕΜΠΟ εκτιμάται ότι θα εφαρμόζεται πλήρως, γεγονός που θα αλλάξει ουσιαστικά το επίπεδο εξυπηρέτησης της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, όπως δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ.

Πρόκειται για 12 οχήματα στοιβασίας και μεταφοράς κοντέινερς (straddle carriers), η προμήθεια των οποίων εντάσσεται στο πλαίσιο των επενδύσεων σε εξοπλισμό, που έχει ανακοινώσει η ΟΛΘ ΑΕ, μετά το "πέρασμά" της στους επενδυτές του σχήματος DIEP GmbH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd. Τα 12 straddle carriers αναμένεται -σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΘ- να οδηγήσουν σε ουσιαστική βελτίωση της παραγωγικότητας των εργασιών στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στην αύξηση της ταχύτητας εξυπηρέτησης των πελατών του.

Ο εξοπλισμός αγοράστηκε από την εταιρεία "Konecranes Noell" και δίνει τη δυνατότητα στοιβασίας των εμπορευματοκιβωτίων σε τρία επίπεδα καθ’ ύψος, τεχνική δυνατότητα που δεν διαθέτει ο υφιστάμενος εξοπλισμός. "Η ΟΛΘ ΑΕ συνεχίζει με πρόγραμμα και συνέπεια την εκτέλεση του επενδυτικού της προγράμματος, φιλοδοξώντας να υλοποιήσει τον στρατηγικό της στόχο, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να καταστεί κορυφαίο λιμάνι από άποψη εξυπηρέτησης αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού, στη ΝΑ Ευρώπη και τη Βαλκανική" υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.