ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Δημαράς και ο Γ. Τσιρώνης δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν την αναθέωρηση του άρθρου 24

Ο Γ. Δημαράς και ο Γ. Τσιρώνης δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν την αναθέωρηση του άρθρου 24 - Κεντρική Εικόνα

Δεν θα ψηφίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 24, γιατί φοβόμαστε ότι θα γίνουν αλλαγές και πέραν αυτών που συζητούνται τώρα, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς.

Ο κ. Δημαράς, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, όπως και ο Γιάννης Τσιρώνης, είπε ότι όσες προσπάθειες αναθεώρησης του άρθρου 24 έγιναν μέχρι τώρα, όλες οδηγούσαν σε μείωση της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των δασών.

«Οι Οικολόγοι έχουμε γνωρίσει τις προηγούμενες προσπάθειές αλλαγής του άρθρου 24 και δεν εμπιστευόμαστε ότι η αναθεώρηση θα σταματήσει στην προστασία και τα δικαιώματα των ζώων» ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εάν ψηφιστεί να γίνει αναθεώρηση του άρθρου να ανοίξει η όρεξη για άλλες αλλαγές και να ξεχαστεί η προστασία των ζώων. Επειδή θέλουμε να προβλέπεται η προστασία των ζώων προτείνουμε η προσθήκη αυτή να μπει στο άρθρο 25» εξήγησε και προσέθεσε: «Εξάλλου, η παράγραφος αυτή αναφέρεται στα δικαιώματα των ζώων το μεγάλο μέρος των οποίων η διαβίωση εξαρτάται από τον άνθρωπο, που τα έχει εντάξει στην ζωή του και ικανοποιεί δικούς του σκοπούς, όπως είναι τα παραγωγικά ζώα ή τα ζώα συντροφιάς».

«Στο ερώτημα να αναθεωρηθεί ή όχι το άρθρο 24, οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων, και πιστεύω και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ψηφίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 24» κατέληξε ο κ. Δημαράς.