ΕΛΛAΔΑ

Κακοκαιρία με καταιγίδες: Δείτε πού αναμένεται σφοδρή νεροποντή (χάρτες)

Κακοκαιρία με καταιγίδες: Δείτε πού αναμένεται σφοδρή νεροποντή (χάρτες) - Κεντρική Εικόνα

Για τη νέα κακοκαιρία προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος που αναμένεται να χτυπήσει την Αττική γύρω στη μία τα ξημερώματα και έχει αρχίσει να επελαύνει από τις επτά το απόγευμα ξεκινώντας από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει την Αττική γύρω στη μία τα ξημερώματα, ενώ έως τις επτά το πρωί σχεδόν σε όλη τη χώρα θα καταγράφονται ραγδαίες βροχοπτώσεις, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη διάρκεια της νύχτας αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ηλεία και την Αχαϊα. Σημειώνεται ότι η Πελοπόννησος δεν έχει προλάβει να «συνέλθει» από τις καταστροφές που προκάλεσαν κυρίως στο οδικό δίκτυο οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 54 περιοχές στην Ηλεία καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές στις υποδομές, ενώ στη Μεσσηνία εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μετά από κατολισθήσεις στον οδικό δίκτυο του Ταϋγέτου και των κοινοτήτων της Αλαγονίας, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης.

Δείτε τους χάρτες:

kairiko-01

kairiko-02

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η κακοκαιρία που ξεκινά από τα νοτιοδυτικά θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

 

kairiko-05

kairiko-04

kairiko-03

Για σήμερα Τριτη, τα ισχυρά φαινόμενα προβλέπεται να χτυπήσουν την Αττική από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Για αύριο, Τετάρτη, θα χτυπήσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Πέμπτη

Κατά διαστήματα τ' ανατολικά Ηπειρωτικά την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα. Θυελλώδεις άνεμοι Θα επικρατήσουν θυελλώδεις ανέμοι ανατολικών διευθύνσεων, που η έντασή τους την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης