ΕΛΛAΔΑ

Επιμένουν τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στην Ηλεία

Επιμένουν τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στην Ηλεία - Κεντρική Εικόνα

Εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, κυρίως στο οδικό δίκτυο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, «ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι στην κοινότητα Κρυονέρι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας».

Εκεί, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις, αλλά και μία μεγάλη καθίζηση, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη και περιμένουμε να μας πουν οι μηχανικοί, τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε». Επίσης, στην κοινότητα Νεράιδα στον ίδιο δήμο υπάρχει όπως λέει ο αντιπεριφερειάρχης ένα εξίσου μεγάλο πρόβλημα καθίζησης στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Και οι δύο κοινότητες είναι αποκλεισμένες από το κύριο οδικό δίκτυο και η πρόσβαση γίνεται μόνο από παρακαμπτήριους δρόμους.

Επίσης, σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργιόπουλο, «υπάρχει ένα παλιό πρόβλημα με καθίζηση το οποίο μελετάμε, στην περιοχή της Αρήνης του Δήμου Ζαχάρως, όπου το επουλώνουμε και αποκαθιστούμε την κυκλοφορία, έως ότου κάποια στιγμή τελειώσει η μελέτη και δούμε τι ακριβώς χρειάζεται για την οριστική αποκατάσταση».

Ένα ακόμη πρόβλημα καταγράφεται στο δρόμο από Αλφειούσα προς ΧΑΔΑ Λίμνες, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Στο μεταξύ, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων, σύμφωνα με όσα περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «το φράγμα του Πηνειού βρίσκεται ενάμισι μέτρο κάτω από την υπερχείλιση, ενώ το φράγμα του Λάδωνα έχει υπερχειλίσει εδώ και μία εβδομάδα».