ΕΛΛAΔΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Tι αποκαλύπτει το πόρισμα του ψυχίατρου για τη νοητική υστέρηση του 23χρονου ρομά

Δολοφονία Τοπαλούδη: Τα ηλεκτρονικά ίχνη των βιαστών αναζητούν οι Αρχές - Κεντρική Εικόνα

Ο 23χρονος τσιγγάνος κατηγορούμενος για τον βιασμό 19χρονης κοπέλας με νοητική στέρηση, που έχει μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές Γρεβενών είχε υποβληθεί, σε ικανοποίηση αιτήματός του σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνει ότι έχει αναπηρία άνω του 67%. Ως εκ τούτου είναι ανευ αντικειμένου η οιαδήποτε προσπάθειά του για την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 23χρονος κρίθηκε αρμοδίως από ψυχίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που διορίστηκε από την τακτική Ανακρίτρια ως πραγματογνώμονας, ότι πάσχει από ελαφρά νοητική υστέρηση με διαταραχή που αντιστοιχεί σε ποσοστό αναπηρίας μεταξύ 20 με 66%. Επιπλέον κρίθηκε ότι είναι σε θέση να κρίνει το άδικο της πράξης του βιασμού και κρίθηκε ότι θίγεται μερικώς ο καταλογισμός του. Σημειώνεται ότι και ο 19χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενος του διατείνεται πλέον ότι πάσχει από κατάθλιψη!

Μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο 19χρονος Αλβανός κατηγορούμενος φέρεται να βίασε με τον 23χρονο τσιγγάνο την 19χρονη ανάπηρη κοπέλα. Απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται ενώ ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα όσα κατέθεσαν εις βάρος του ο 23χρονος συγκατηγορούμενός του ως και μάρτυρες κατηγορίας έγιναν προκειμένου να επιβαρυνθεί κι άλλο η θέση του για την δολοφονία της φοιτήτριας.

Η ανακρίτρια ζήτησε από τον 19χρονο να της γνωρίσει τον κωδικό αριθμό pin του κινητού του τηλεφώνου στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση οι αρχές και εκείνος έδωσε ένα 6ψήφιο νούμερο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε δικαιώθηκαν οι προσδοκίες της αστυνομίας για νέα στοιχεία στην υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη από το κινητό του 19χρονου.

Ο 19χρονος δέχθηκε να δώσει τον κωδικό του τηλεφώνου του, ώστε οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση να το ξεκλειδώσουν και να αναζητήσουν σε αυτό στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της δικογραφίας. Ωστόσο, ο εξαψήφιος κωδικός που έδωσε ο 19χρονος, ήταν ψεύτικος, και έτσι δεν κατέστη δυνατό το ξεκλείδωμα της συσκευής. Πλέον, οι αρχές θα υποβάλουν αίτημα στην εταιρεία σύνδεσης για να τους δοθεί ο αριθμός PUK του κινητού, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν την συσκευή.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο δικηγόρος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας,  «μετά την αδυναμία που διετύπωσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ να απαντήσει στα αιτήματα περί της άρσεως του απορρήτου των αρχείων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της άρσεως του απορρήτου των αρχείων των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων των 2 δραστών της ανθρωποκτονίας και του βιασμού εις βάρος της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, το Δικηγορικό μας γραφείο προτίθεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου κας Μαρίας Ευθυμίου αίτημα της οικογένειας Τοπαλούδη από το βήμα της πολιτικής αγωγής»…

Βάζουν δικό τους τεχνικό σύμβουλο στην υπόθεση

Μάλιστα, μετά τις εξελίξεις και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας, η οικογένεια αποφάσισε να βάλει στην υπόθεση δικό της τεχνικό σύμβουλο, που ειδικεύεται στα ψηφιακά πειστήρια, για να κάνει  πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο, πρόκειται για εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων και πειστηρίων βίντεο και φωτογραφιών….

Πηγή: dimokratiki.gr