ΕΛΛAΔΑ

Kαταγγελία για επικείμενες μαζικές απολύσεις στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη

Το νέο δυνατό χαρτί του OPEN: H εκπομπή της απογευματινής ζώνης που αναμένεται να σαρώσει - Κεντρική Εικόνα

Σε καταγγελία ότι επίκεινται μαζικές απολύσεις μέσω μη ανανέωσης συμβάσεων για πολλούς εργαζόμενους του ΟPEN ΤV ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, προχώρησε το ΠΑΜΕ Τύπου, επισημαίνοντας ότι «ήδη πολλοί έχουν ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, άρα πρόκειται να απολυθούν».

Η ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων: 

«Αφού δούλεψαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς για να στήσουν το κανάλι σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το πρόγραμμα του καναλιού, τώρα κάποιοι θεωρούνται περιττοί και αναλώσιμοι. Αυτό σημαίνει λιγότεροι εργαζόμενοι για την ίδια δουλειά, επομένως ακόμη πιο εξοντωτικοί ρυθμοί για τους υπόλοιπους, σημαίνει συνθήκες δουλειάς-κόλαση.

Αυτή η εργοδοτική απόφαση για απολύσεις – η μη ανανέωση συμβάσεων είναι απόλυση – σημαίνει ότι αν δεν αντιδράσουμε ενιαία όλοι μας σαν μια γροθιά, καθόλου δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις ανάλογα με τις στρατηγικές επιλογές της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία μας θεωρεί κόστος το οποίο πρέπει να μειώσει για να μεγαλώνουν τα κέρδη της, γι’ αυτό απολύει. Αλλά χωρίς τη δουλειά μας, δε μπορεί να λειτουργεί η τηλεόραση. Εμείς είμαστε ο κινητήριος μοχλός της. Και το να έχουμε όλοι δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα να μας το αφαιρέσουν.»

Το ΠΑΜΕ Τύπου προτείνει να οργανωθεί γενική συνέλευση όλων των εργαζόμενων στο OPEN, για αγωνιστικές μορφές δράσης, ώστε «να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα μας στη ζωή και τη δουλιά !»