ΔΙΕΘΝΗ

Η Apple απέλυσε 200 εργαζόμενους από το project Titan

iPhone 13: Αποκαλυπτήρια για τη νέα γενιά – Έρχονται και στην Ελλάδα (Photos) - Κεντρική Εικόνα

Στην απόλυση 200 εργαζομένων προχώρησε αυτή την εβδομάδα η Apple, από το Project Titan, το μυστικό της τμήμα αυτόνομων οχημάτων, όπως αποκάλυψαν στο CNBC πηγές από την αμερικανική εταιρεία.

Εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε τις απολύσεις και επισήμανε ότι η εταιρεία βλέπει ακόμα ευκαιρίες σε αυτό το πεδίο:

«Διαθέτουμε μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα που εργάζεται στα αυτόνομα συστήματα και τις σχετικές τεχνολογίες στην Apple. Την ώρα που η ομάδα επικεντρώνει την προσοχή της σε διάφορες περιοχές – κλειδιά για το 2019, ορισμένες ομάδες μετακινούνται σε άλλα πρότζεκτ, όπου θα υποστηρίξουν την εκμάθηση των μηχανών και άλλες πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα της Apple», ανέφερε.

«Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία με τα αυτόνομα συστήματα, ότι η Apple έχει μοναδικές ικανότητες να συνεισφέρει και ότι αυτό το πρότζεκτ είναι το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ εκμάθησης μηχανικής που έγινε ποτέ».

Τον Αύγουστο του 2018 η Apple στρατολόγησε τον αντιπρόεδρο στο τμήμα μηχανικής της Tesla  και βετεράνο της Apple, Doug Field, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα της Titan μαζί με τον Bob Mansfield και η αναδιάρθρωση υπό τη σχετικά νέα ηγεσία ήταν αναμενόμενη.