ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: 'Εχουμε καλή σχέση με Ποτάμι και Σταύρο Θεοδωράκη

Θεοχαρόπουλος: 'Εχουμε καλή σχέση με Ποτάμι και Σταύρο Θεοδωράκη - Κεντρική Εικόνα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με το Ποτάμι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε ο κύριος Θεοχαρόπουλος, η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με απόφαση της Φώφης Γεννηματά, σημαίνει στην ουσία τη διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ.

"Η Δημοκρατική Αριστερά μαζί με το ΠΑΣΟΚ είχαν συγκροτήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη από το 2015. Είναι στην ουσία σαν να διέγραψε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αποφάσισε ουσιαστικά (σ.σ. η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ), λόγω της απόφασης του κόμματος να διαγράψει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Είναι κρίμα, σε ένα πολυκομματικό φορέα η επικεφαλής να διαγράψει το ένα κόμμα. Είμαστε συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς ένας συνασπισμός δυο κόμματων στη Βουλή όπως είμαστε, η απόφασή της είναι να διαγράψει το ένα. Ξεπερνά τα όρια μια δημοκρατικής λειτουργίας". 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιβεβαίωσε τα σενάρια ότι του είχε προταθεί να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, αν δεν ψήφιζε τη συμφωνία.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απέρριψε εξάλλου τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ερώτηση αν θα συνεργαστεί με το Ποτάμι ανέφερε  ότι, "είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος λειτουργώ συλλογικά".