ΕΛΛAΔΑ

Επιστολές με λευκή σκόνη σε τέσσερα Πανεπιστήμια

Αυξάνονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν λάβει "ύποπτους" φακέλους	 - Κεντρική Εικόνα

Το περιστατικό με τον ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λέσβο δεν ήταν το μόνο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μπαράζ αποστολών σε πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα άγνωστοι έστειλαν φακέλους με σκόνη στα Πολυτεχνεία Αθήνα και Κρήτης και το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας.

Και σε αυτά τα περιστατικά ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία απομάκρυνσης των φακέλων, όπως με τον φάκελο στη Λέσβο.

Ωστόσο ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης πάντως, άνοιξε τον φάκελο χωρίς να πάρει προφυλάξεις. Ωστόσο ο φάκελλος δεν περιείχε σκόνη αλλά φυλλάδια ισλαμιστικού περιεχομένου.     

Στην Κέρκυρα ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στο Πανεπιστήμιο γιατί μπλοκαρίστηκε στο ταχυδρομείο.  

Δηλαδή ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ειδικοί του «Δημόκριτου», ειδικευμένων για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών προχώρησε σε ασφαλή περισυλλογή των φακέλων και τη μεταφορά τους στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.

Πάντως το επίπεδο του συναγερμού δεν ήταν το ίδιο υψηλό όπως στην περίπτωση της Λέσβου, αφού οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο δεν νοσηλεύτηκαν προληπτικά.

Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος, ενώ πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς και ο αστυνομικός που έπιασε τον φάκελο, έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Ο φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περίεργη υπόθεση του ύποπτου φακέλου με σκόνη που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι Αρχές ερευνούν την ύπαρξη του... Ινδού αποστολέα, που αναγράφεται χειρόγραφα εξωτερικά του φακέλου, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού του αποστολέα.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που παρακολουθούν, προς το παρόν διακριτικά, την εξέλιξή της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη έγραφαν στην αγγλική γλώσσα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».

Ο φάκελος με τα φυλλάδια και την σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης είχε Ινδό αποστολέα και αποδέκτη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πηγή: www.topontiki.gr