ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη Αυγούστου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Έως τέλη Φεβρουαρίου στη Βουλή το ν/σ  για την προστασία της α' κατοικίας - Κεντρική Εικόνα

Παρατείνεται και η αγωνία εκατομμυρίων φορολογούμενων που δεν γνωρίζουν ακριβώς ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν μετά και από τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. 

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet αναμένεται στα τέλη Αυγούστου , με την εκκαθάριση να έχει ήδη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δέχτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλο πλήθος τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, μετά την ψήφιση διάταξης με την οποία δόθηκε παράταση για διορθώσεις με το μισό πρόστιμο, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε την εκκαθάριση, η οποία όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. 

Όπως εξηγούν πήγες του υπουργείου, αύριο Πέμπτη θα κλείσει το σύστημα για την υποβολή του ηλεκτρονικού εντύπου δήλωσης ακίνητων και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάρτησης των νέων εκκαθαριστικών, αλλά όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες, η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα δεκαήμερο.

Σημειώνεται πως ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.