ΕΛΛAΔΑ

Ο Ν. Σαντορινιός στη Ρόδο προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση Τοπαλούδη

Σαντορινιός: Το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά επεκτείνεται πλέον και στα καύσιμα - Κεντρική Εικόνα

Το Λιμεναρχείο της Ρόδου για να ενημερωθεί σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για τις ενέργειες που έγιναν και οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να συγχαρώ τα στελέχη της τοπικής και περιφερειακής Λιμενικής Αρχής, για την προσπάθεια που έκαναν καταφέρνοντας να εξιχνιάσουν γρήγορα το τραγικό αυτό συμβάν που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σαντορινιός και επισήμανε: «Ο επαγγελματισμός που έδειξαν τα στελέχη μας και οι προσπάθειες που έκαναν κι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσω, για να μπορέσουν να αποδώσουν το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία και να ελαφρύνουν όσο αυτό είναι εφικτό τον πόνο της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας, νομίζω ότι χρειάζονται έπαινο και αποδεικνύουν ότι το λιμενικό σώμα μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνία όχι μόνο μέσω της αναπτυξιακής του πολιτικής, αλλά και σε τέτοια δύσκολα περιστατικά».

«Ξέρετε πολύ καλά», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «ότι το λιμενικό σώμα έχει ταχθεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, όπου κι αν αυτό υπάρχει, και αυτή η εξιχνίαση αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Τους συγχαίρω γιατί η ελληνική κοινωνία δεν είδε ένα ακόμα έγκλημα να μένει ανεξιχνίαστο».

Σε ερώτηση αν το λιμενικό σώμα έκλεισε τις έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ Νεκτάριος Σαντορινιός σημείωσε: «Το λιμενικό σώμα έκανε όλες τις έρευνες που έπρεπε να κάνει για να μπορέσει να προχωρήσει η υπόθεση. Από δω και πέρα σε συνεργασία με τις αστυνομικές, ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε για να κλείσουμε όλες τις πτυχές που έχουν ανοίξει. Οι εντολές που έχουν τα στελέχη μας, είναι να μην αφήσουμε αυτή την υπόθεση και ό,τι άλλο μπορεί να συμπαρασύρει αυτή η υπόθεση να μείνει στο σκοτάδι».