ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πρόγραμμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την Κεφαλονιά παρουσίασαν τα ΕΛΠΕ

Το πρόγραμμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την Κεφαλονιά παρουσίασαν τα ΕΛΠΕ - Κεντρική Εικόνα

Το πρόγραμμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια για τη Κεφαλονιά.

Συνολικά οκτώ σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη θα προμηθευτούν το φετινό χειμώνα χιλιάδες λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε οι μαθητές να μην νοιώθουν το «τσουχτερό» κρύο του χειμώνα ανακοίνωσε ο όμιλος. Τα σχολεία είναι συγκεκριμένα τα γυμνάσια Κεραμειών, Σάμης, Πάστρας, Μεσοβουνίων, Πετρίτσειο Ληξουρίου, ΕΠΑΛ Ληξουρίου, το ειδικό σχολείο Φαρακλάτων, καθώς και σχολικό συγκρότημα στην Ιθάκη, ενώ ακόμα ανακοίνωσαν ότι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη θα εξοπλιστούν πλήρως οκτώ εργαστήρια φυσικών ερευνών σε γυμνάσια της Κεφαλονιάς.

Επίσης ο όμιλος θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο για το σχολικό συγκρότημα Φαραώ στο Αργοστόλι, με στόχο να έχει αυτό έσοδα από πωλήσεις ενέργειας στη ΔΕΗ. 

«Βοηθάμε όπου μπορούμε, στο γραφείο μου έχω δεκάδες αιτήσεις για βοήθεια σε πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα» δήλωσε ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Γιάννης Κορωναίος, για να συμπληρώσει ότι «την τελευταία δεκαετία, ο όμιλος μας έχει κάνει δωρεά τρία εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος είπε ότι «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της ζωής σε αυτό το τόπο. Επιδιώξαμε μέσα από συνεχή διάλογο σε όλα τα επίπεδα να διαμορφώσουμε εκείνες τις θέσεις, που κατά την γνώμη μας θα επέτρεπαν την εξόρυξη υδρογονανθράκων, και να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία στο περιβάλλον, στην οικονομία και στη ζωή».

Ακόμα, ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι «όρος της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων είναι η έρευνα του βυθού για τα ενεργά σεισμικά μέτωπα στην περιοχή, όπως επίσης και το γεγονός ότι το υπουργείο δέχθηκε την απόφαση για τη δημιουργία του περιφερειακού περιβαλλοντολογικού παρατηρητηρίου, ώστε όλες αυτές οι διαδικασίες να μπορούν να ελεχθούν κάθε στιγμή». Όσο αφορά την παρουσία των ΕΛΠΕ στη Κεφαλονιά, ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι «είναι μια συνεργασία φορέων που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις για το περιβάλλον και ελπίζουμε ότι θα μείνουν υπό τη επίβλεψη του ελληνικού Δημοσίου». 

Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου, μίλησε ο εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Ρομπέρτο Καραχάννας, ο οποίος προέταξε το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης του ομίλου, λέγοντας ότι «είμαστε μια εταιρεία που είναι στο DNA μας να προσφέρουμε στην κοινωνία και στην Ελλάδα και το θεωρούμε εθνική μας υποχρέωση».

«Έχουμε ηθική υποχρέωση κάποιος να κοιτάξει στα μάτια τον Έλληνα και να τον βοηθήσει, όταν βλέπεις ένα παιδάκι που έχει ανάγκη, ένα σχολείο, ένα νοσοκομείο, μια αθλητική εγκατάσταση δεν μπορείς να μην βοηθήσεις» σημείωσε ο κ. Καραχάννας. «Ήρθαμε στη Κεφαλονιά για να προσφέρουμε και να ενημερώσουμε τους πολίτες και θέλω να καταλάβετε ότι δεν είμαστε απέναντι στη κοινωνία αλλά μέρος αυτής» συμπλήρωσε.