ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιώργος Φειδάκης: Η μεγάλη επιστροφή της Globus Maritime στα κέρδη

Γιώργος Φειδάκης: Η μεγάλη επιστροφή της Globus Maritime στα κέρδη - Κεντρική Εικόνα

Σε θετικό έδαφος επανήλθαν μετά από τέσσερα χρόνια τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της ναυτιλιακής Globus Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου και του γιου του Αθανάσιου Φειδάκη, ιδιοκτηρών και του ομίλου FG Europe χάρη στα αυξημένα έσοδα της εταιρείας από τις βελτιωμένες συμφωνίες ναύλωσης των πλοίων της.

Ειδικότερα, η Globus Maritime εμφάνισε στο γ’ τρίμηνο 2018 κέρδη ύψους 254.000 δολαρίων, έναντι ζημιών 1,47 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017, που μεταφράζεται σε κέρδη 0,08 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ζημιών 0,53 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο τζίρος της εταιρείας ενισχύθηκε στα 3,86 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στην αύξηση κατά 35% σε ετήσια βάση της μέσης τιμής ναύλωσης των πλοίων της, στα 10.317 δολάρια ημερησίως. Παράλληλα, τα λειτουργικά κόστη μειώθηκαν από τα 500.000 δολάρια στα 100.000 δολάρια.

“Μετά από τέσσερα μακρά έτη, με ικανοποίηση ανακοινώνουμε την επιστροφή μας στην κερδοφορία”, δήλωσε ο Αθανάσιος Φειδάκης σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Globus Maritime, και πρόσθεσε: “Η προσπάθειά μας να ελέγξουμε τα κόστη, καθώς και η ενίσχυση της αγοράς μας οδήγησε σε θετικά τριμηνιαία αποτελέσματα”.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η εταιρεία ανέκτησε τη συμμόρφωσή της με τους όρους του δείκτη Nasdaq, μετά από ένα reverse split, και εξασφάλισε ένα δάνειο ύψυς 14 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναχρηματοδότηση δύο πλοίων της. Μπορεί επίσης να αξιοποιήσει μία πιστωτική διευκόλυνση ύψους 15 εκατ. δολαρίων μέσω συσχετιζόμενης εταιρείας.

“Μόλις όλα τα παραπάνω τεθούν σε ισχύ, θα εργαζόμαστε με έναν εξισορροπημένο ισολογισμό με ευκαιρίες εξαγορών για να ενισχύσουμε όχι μόνο την αξία για τους μετόχους μας, αλλά και για να σταθεροποιήσουμε τη χρηματοπιστωτική ανάπτυξη της εταιρείας μας”, τόνισε ο Αθανάσιος Φειδάκης.