ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά ομολόγων

Σε αντίθετη τροχιά η ελληνική αγορά ομολόγων από τις υπόλοιπες ευρωπαικές - Κεντρική Εικόνα

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται σήμερα στην αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετους τίτλου να κυμαίνεται στο χθεσινό επίπεδο του 4%, ενώ το περιθώριο ξεπέρασε το 4%.

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 7 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,41% από 4,39%, που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,39% να διαμορφωθεί στο 4,02% από 4,01% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα, να διαπραγματευόταν στα 1,1279 δολ. έναντι 1,1218 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η αισιοδοξία που επικράτησε σήμερα μετά από σχετικά δημοσιεύματα για την επίτευξη συμφωνίας στο μέτωπο του Brexit, συνέβαλε στην ανάκαμψη του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,150%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,196%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,258%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,316% και τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,370%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1261 δολάρια.