ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό Μέρισμα: Έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης 400 ευρώ - Ποιοι θα το πάρουν

ΟΑΕΔ: Περισσότεροι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο - Κεντρική Εικόνα

Έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που θα αφορά μη επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ προγραμματίζει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο από το κοινωνικό μέρισμα του 2018, σύμφωνα με το news247.

Το επίδομα θα αφορά μη εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας έως και 24 ετών και αναλόγως των κριτηρίων που θα τεθούν θα αγγίζει τα 400 ευρώ, χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι γνωστός ο αριθμός όσων νέων θα το δικαιούνται.

Με το κοινωνικό μέρισμα του 2018 η κυβέρνηση επιδιώκει να ωφεληθούν και νέες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι, που πέρυσι δεν είχαν συμπεριληφθεί σε αυτό.

Στόχος επίσης είναι ο ωφελούμενος αριθμός δικαιούχων να φτάσει τα 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, όπως και το 2017. Όπως όλα όμως δείχνουν ο συγκεκριμένος αριθμός θα είναι μικρότερος, καθώς θα αυξηθούν τα όρια των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καθώς θα πρέπει να επιτευχθεί και η μη περικοπή των συντάξεων.

Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν εντός του επομένου μηνός και αναλόγως της απόδοσης της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος.