ΕΛΛAΔΑ

Συνεχίζεται η απεργία εργαζομένων στα περιφερειακά λιμάνια

Θεσπίζεται ετήσιο μίσθωμα για τους τουριστικούς λιμένες - Κεντρική Εικόνα

Συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα η αποχή των εργαζομένων στα περιφερειακά λιμάνια της Χώρας (Αλεξανδρούπολης – Βόλου – Ελευσίνας – Ηγουμενίτσας – Ηρακλείου – Καβάλας – Κέρκυρας – Λαυρίου – Πάτρας – Ραφήνας – Εύβοιας) από εργασία Σαββατοκύριακου και υπερωριών.

Στην αδιαφορία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη και όλης της Κυβέρνησης, απαντά η ΟΜΥΛΕ με ένταση της αγωνιστικής τους διάθεσης και με απόλυτη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Η υπογραφή Σ.Σ.Ε για το τρέχον έτος του 2018 δεν είναι διαπραγματεύσιμη, αναφέρει η ΟΜΥΛΕ στο δελτίο Τύπου.

Και συνεχίζει: «Παράλληλα, ζητήσαμε άμεση συνάντηση, τόσο με την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου με στόχο να παρέμβει και να εφαρμοστούν όσα περί απελευθέρωσης των Σ.Σ.Ε διακηρύττει, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο για να ξεκαθαρίσει την θέση του υπουργείου του σε σχέση με την άρνηση υπογραφής Σ.Σ.Ε των εργαζομένων στα λιμάνια, τα οποία μάλιστα οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση.

Επίσης, ενημερώνουμε την «κοινή γνώμη», καθώς και τους χρήστες των Λιμανιών που δεν εξυπηρετούνται , πως τα λιμάνια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι αλλά η κυβέρνηση με την άρνηση της να υπογράψει Σ.Σ.Ε.

Εμείς θα συνεχίσουμε την ΑΠΟΧΗ και θα εντείνουμε των αγώνα μας μέχρι να υπογραφεί η Σ.Σ.Ε».