ΕΛΛAΔΑ

«Γκρίνια» για τη μοναδική έξοδο της Εγνατίας σε μια πόλη 120.000 κατοίκων

«Γκρίνια» για τη μοναδική έξοδο της Εγνατίας σε μια πόλη 120.000 κατοίκων - Κεντρική Εικόνα

Υπέρ της κατασκευής κόμβου της Εγνατίας Οδού στον Δρίσκο τάσσεται η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων, με την εκτίμηση ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση τμήματος του λεκανοπεδίου αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η Ένωση, όπως σημειώνει, συντάσσεται με τους φορείς και τους πολίτες που διεκδικούν την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, θεωρώντας ότι το αίτημα είναι δίκαιο.

Μάλιστα τονίζει πως δεν δικαιολογείται η ύπαρξη ενός μόνο κόμβου της Εγνατίας στην πόλη των 120 χιλιάδων κατοίκων, όταν άλλες περιοχές με λιγότερο πληθυσμό έχουν δύο και τρεις κόμβους.

«Προτεραιότητα για την Ένωση μας είναι η «άρση της γεωγραφικής απομόνωσης αλλά και η αποκατάσταση μιας κραυγαλέας ανισότητας. Από τη μία, είναι η Νοτιοανατολική πλευρά όπου ο κόμβος της Εγνατίας ευνόησε ποικιλοτρόπως την συγκεκριμένη περιοχή.                Από την άλλη, η Βορειοδυτική βρέθηκε ξαφνικά στην… απομόνωση, καθώς με την Εγνατία υποβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η άνιση «μεταχείριση» ενός τόσο σημαντικού τμήματος του Λεκανοπεδίου που συνδέει το Πέραμα,το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων,το Γενικό Νοσοκομείο « Χατζηκώστα » ,την βιομηχανική περιοχή,την Ζίτσα,τα Ζαγοροχώρια ,το Πωγώνι, την Κόνιτσα και τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μπορεί να ανατραπεί, με την κατασκευή γέφυρας ή δρόμου που θα ενώνει την Εγνατία οδό  ( βλέπε φωτ. ) με την παλαιά Εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων.

Εξάλλου, φεύγοντας για την Θεσσαλονίκη, υπάρχει και η αντίστοιχη έξοδο προς τον ίδιο δρόμο για το Ανατολικό Ζαγόρι και την Μάζια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.