ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το αγαπημένο ξενοδοχείο των Παπανδρέου-Πάλμε βγαίνει στον πλειστηριασμό (Photos)

Το αγαπημένο ξενοδοχείο των Παπανδρέου-Πάλμε βγαίνει στον πλειστηριασμό (Photos) - Κεντρική Εικόνα

Σήμερα η τράπεζα Πειραιώς βγάζει στον πλειστηριασμό το ξενοδοχείο «Aktia Lounge hotel & spa» που βρίσκεται στην Χερσόνησο του Ηρακλείου, στην Κρήτη. Η τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί στα 13 εκατ ευρώ και η εταιρεία το 2007 είχε πάρει ένα ομολογιακό δάνειο 16 κατ ευρώ σε ελβετικό φράγκο. Τα χρέη συνολικά ανέρχονται σε 33 εκατ. ευρώ. Το story όμως κρύβεται στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ξενοδοχείο. 

Αλλά για το ιστορικό ξενοδοχείο «Ανθούσα», που βρίσκεται στην παραλία της Ανθούσας και εκεί έκανε διακοπές ο Ανδρέας Παπανδρέου της πρώτης περιόδου ΠΑΣΟΚ. Της περιόδου αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν δεν είχε γνωρισθεί με την Μιμή (Λιάνη), η οποία είχε πιο ακριβά γούστα και οδήγησε τον Ανδρέα μετά από χρόνια στην Ελούντα. 

Το ξενοδοχείο «Aktion», που στα βάθη της δεκαετίας του ’80 και στους καιρούς της «Αλλαγής» λεγόταν «Ανθούσα», είχε πάρει το όνομά του από την σύζυγο του Κρητικού ξενοδόχου Στρατή Παπαγεωργίου

Στο ξενοδοχείο είχε διαμείνει και ο Ούλοφ Πάλμε, πρωθυπουργός της Σουηδίας, σοσιαλοδημοκράτης, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1986. Επιστήθιος φίλος του Ανδρέα και μεγάλος μεταρρυθμιστής. 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε τον Ανδρέα με το ζεύγος Παπαγεωργίου, τον Ούλοφ Πάλμε με την σύζυγό του Λίζμπεθ και το ζεύγος Παπαγεωργίου αλλά και την Ανθούσα Παπαγεωργίου με την σύζυγο του Πάλμε. 

Η ιστορία του ξενοδοχείου είναι βαριά. Βαριά όμως είναι και τα ονόματα των υποψηφίων αγοραστών του…

Το ζεύγος Παπαγεωργίου μαζι με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη παραλία του ξενοδοχείου Ανθούσα (νυν Aktia)

Η Λίσμπετ Πάλμε ανάμεσα σε Στρατή και Ανθούσα Παπαγεωργίου το καλοκαίρι του 1983

Τα ζεύγη Πάλμε και Παπαγεωργίου με φιλική παρέα στην αυλή του ξενοδοχείου, το καλοκαίρι του 1983

Η Λίσμπετ Πάλμε με την Ανθούσα Παπαγεωργίου το καλοκαίρι του 1983

Image result for Aktia Lounge hotel & Spa 5 stars