ΠΡΟΣΩΠΑ

Δ. Μανωλόπουλος: «Έφυγε» ο άνθρωπος που ανέβασε την Space Hellas στην κορυφή των System Integrators

Δ. Μανωλόπουλος: «Έφυγε» ο άνθρωπος που ανέβασε την Space Hellas στην κορυφή των System Integrators  - Κεντρική Εικόνα

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από την ζωή το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ο ιδρυτής της Space Hellas Δημήτρης Μανωλόπουλος, αφήνοντας πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο ως δυναμικός επιχειρηματίας, όσο και ως εξαίρετος άνθρωπος.

«Η Space Hellas υποκλινόμενη με ιδιαίτερη συγκίνηση, αποχαιρετά το δικό της άνθρωπο, που διακρίθηκε σε όλη του τη ζωή για το μεγάλο πάθος για τη δουλειά του και κυρίως για το μοναδικό τρόπο που διοικούσε και αγαπούσε τους ανθρώπους. Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος ήταν ένας άξιος ηγέτης, οραματιστής, πρωτοπόρος, καθοδηγητής, εργατικός, ευθύς, ακέραιος και ακριβοδίκαιος, ένας χαρισματικός άνθρωπος που υπηρέτησε πάντα τις αξίες του» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος γεννήθηκε το 1944. Σπούδασε Electronic Engineering και είχε περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις και στις διεθνείς επιχειρήσεις. Το 1985 σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σταθμό της επαγγελματικής του πορείας, με την δημιουργία της Space Hellas μιας ελληνικής εταιρείας με εξειδίκευση στα έργα της υψηλής τεχνολογίας. Η επιτυχημένη πορεία της Space Hellas, από την ίδρυσή της το 1985 μέχρι σήμερα, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όραμα και το έργο του Δημήτρη Μανωλόπουλου, ώστε σήμερα να αποτελεί, έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς παρόχους της χώρας.Το 2013 ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, παρέδωσε την ηγεσία της εταιρείας στη νεότερη γενιά των στελεχών της με επικεφαλής τον γιό του Σπύρο ΜανωλόπουλοΠρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, η επιτυχημένη πορεία της Space Hellas, από την ίδρυσή της το 1985 μέχρι σήμερα, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όραμα και το έργο του Δημήτρη Μανωλόπουλου, ώστε σήμερα να αποτελεί, έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς παρόχους της χώρας. Η ευαισθησία και η αγάπη του προς την εταιρεία αποδεικνύεται και από την τελευταία του ομιλία προς το προσωπικό της, όπου είπε: «Κοιτάζοντας τη Space Hellas στα 32 χρόνια της, αισθάνομαι ευτυχισμένος. Δε νομίζω πως κάποιος θα ζητούσε κάτι περισσότερο από την επαγγελματική του εξέλιξη. Ξεκινήσαμε δύσκολα και μόνο με ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, αλλά είχαμε τόση πίστη σε αυτό που κάναμε που ήταν αδύνατον να μην πετύχουμε. Η πολλή δουλειά, η αγάπη για αυτό που κάναμε και το πάθος να φτάσουμε αυτό που ονειρευόμασταν, είναι αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα και το οποίο καθόρισε την επιτυχία για τη συνέχεια. Μια επιτυχία στην οποία δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε από την αρχή, το μόνο που κάναμε ήταν να τη στηρίζουμε με πάρα πολλή δουλειά, επιμονή και τόλμη. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας πίστεψαν, στους συνεργάτες, αλλά και στους πελάτες που μας στηρίζουν χρόνια με την επιλογή τους και χάρη σε εκείνους, φτάσαμε ως εδώ και συνεχίζουμε».

Ποια είναι η Space Hellas

H Space Hellas είναι ένας κορυφαίος System Integrator και Value Added Solutions Provider στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και της ασφάλειας. Μελετά, σχεδιάζει, προμηθεύει, εγκαθιστά, υποστηρίζει και συντηρεί ολοκληρωμένες λύσεις πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2015. Επίσης, η πιστοποίηση της Space Hellas κατά ISO/IEC 27001:2013, εξασφαλίζει ότι στις διαδικασίες της εμπεριέχονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι σε θέματα εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας της πληροφορίας για να προστατεύουν τα δεδομένα και τους εμπλεκόμενους πόρους σε κάθε εμπορική δραστηριότητα. 

Στο πελατολόγιο της εταιρίας, συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες τράπεζες και ιδιωτικές εταιρίες, βιομηχανίες, αλυσίδες καταστημάτων, παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, υπουργεία και οργανισμοί του Δημοσίου, καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Από το Σεπτέμβριο του 2000, η μετοχή της εταιρίας τελεί υπό διαπραγμάτευση στo Χ.Α.Α.

Η Space Hellas αναπτύσσεται διαρκώς και στις κύριες δραστηριότητές της περιλαμβάνονται η σχεδίαση και υλοποίηση ενσύρματων και ασύρματων δικτύων επικοινωνιών, η σχεδίαση και υλοποίηση λύσεων Πληροφορικής, η ανάπτυξη λύσεων τηλεφωνίας, η ανάπτυξη και υλοποίηση εφαρμογών ασφάλειας πληροφορικής και συστημάτων ασφάλειας, η παροχή λύσεων audio & video conference, OSS-BSS και τηλεματικής, καθώς και έργα δομημένης καλωδίωσης, computer rooms και υποδομών. Επίσης, προσφέρει υψηλού επιπέδου τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας, υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και συνδέσεις Internet. 

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ διατηρούνται υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο της Κρήτης, τα Ιωάννινα και τα Φάρσαλα. Επίσης, η Space Hellas έχει παρουσία στην Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Μάλτα και την Ιορδανία.