ΕΛΛAΔΑ

Φλέγονται παλιά κτίρια στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας

Φλέγονται παλιά κτίρια στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας - Κεντρική Εικόνα

Φωτιά ξέσπασε, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Λευκάδας. Η φωτιά καίει σπίτια στο στενό της βιβλιοθήκης στην παλιά πόλη του νησιού.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.  

Ήδη τέσσερα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των ξένων αφού ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτήρια είναι πλέον πολύ μεγάλος.

Αυτή την στιγμή, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του «www.mylefkada.gr»,  οι πιστοί μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.