ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κωνσταντακόπουλοι και Σαχένκ ετοιμάζονται να... πατήσουν Hilton

Κωνσταντακόπουλοι και Σαχένκ ετοιμάζονται να... πατήσουν Hilton - Κεντρική Εικόνα

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Ξενοδοχείο Hilton, ιδιοκτήτης του οποίου μέχρι τώρα είναι η Ιωνική Ξενοδοχειακή, με πλειοψηφούσα μέτοχο την Alpha Bank A.E. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της, η Ιωνική Ξενοδοχειακή υπογραμμίζει ότι η "Alpha Bank ενημερώνει διά της παρούσας την Ι.Ξ.Ε. ότι, σε συνέχεια της από την 26.7.2016 επιστολής της, η Τράπεζα με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών («Δεσμευτικές Προσφορές») που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. («Διαδικασία»).

Μάλιστα σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή («Προτιμητέος Επενδυτής») την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας".

Η εταιρία "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε" είναι η ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία, ενώ η D-Marine Investments Holding B.V. είναι θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus, έναν από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία.

Λεπτομέρειες για το ύψος του τιμήματος δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, κάτι που αναμένεται να εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων. Το εμβληματικό ξενοδοχείο των Αθηνών συμπληρώνει φέτος 53 χρόνια λειτουργίας και αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη.