ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Folli Follie: Έρχεται «καταιγίδα» διεκδικήσεων μετά το πιστωτικό γεγονός

Folli Follie: Έρχεται «καταιγίδα» διεκδικήσεων μετά το πιστωτικό γεγονός - Κεντρική Εικόνα

Την αφετηρία διεκδίκησης αποζημιώσεων σηματοδοτεί το πιστωτικό γεγονός που συνιστά η καταγγελία του μοναδικού κατόχου Schuldschein, καθώς κατέστη αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή προ της συμβατικής της λήξης, η οφειλή ύψους 31 εκατ. ευρώ της θυγατρικής FF Group Finance Luxembourg.

Λόγω του γεγονότος, τα ομόλογα της Folli Follie ύψους 249,5 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικών φράγκων περιήλθαν και τυπικά σε καθεστώς χρεοκοπίας, με τον δρόμο για την κατάθεση προσφυγών από ομολογιούχους, να ανοίγει, με στόχο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ήρθη η προστασία από τους πιστωτές της Folli Follie, η οποία περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ενώ μετά από αίτηση τριών επενδυτών και μιας ξένης εταιρείας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο, εκδόθηκε την Δευτέρα προσωρινή διαταγή για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας και πέντε μελών της διοίκησής της.

Η εταιρεία δηλώνει ότι στο πλαίσιο της «συνεχιζόμενης προσπάθειας, την οποία καταβάλλει από κοινού με τους συμβούλους της για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιοργάνωσής της», εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της και σημειώνει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δανειστές της για την εκπόνηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της. 

Παράλληλα, δηλώνει ότι συνεχίζει τις συζητήσεις της με τρίτους επενδυτές και συγκεκριμένους πιστωτές της για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και την συμμετοχή τους στην μακροπρόθεσμη λύση αναχρηματοδότησης.