ΠΡΟΣΩΠΑ

Ρούλα Κουράκου: Από γραμματέας του Γιάννου, σύζυγος, και από την πρώτη βίλα της Κηφισιάς στα «χρυσά» ακίνητα σε Σύρο και Κολωνάκι

Ρούλα Κουράκου: Από γραμματέας του Γιάννου, σύζυγος, και από την πρώτη βίλα της Κηφισιάς στα «χρυσά» ακίνητα σε Σύρο και Κολωνάκι  - Κεντρική Εικόνα

Μετά από μαραθώνια απολογία ενώπιον των Ανακριτών Διαφθοράς ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου οδηγήθηκαν στη φυλακή καθώς δεν μπορούσα να δικαιολογήσουν τα 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που είχαν στους λογαριασμούς τους.

Η Ρούλα Κουράκου ήταν γραμματέας του Γιάννου Παπαντωνίου  και παντρεύτηκαν μετά την απώλεια της πρώτης του συζύγου Λίας Καρτάλη, η οποία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πετυχημένη πορεία του Παπαντωνίου στην πολιτική.

Μέχρι το 1995 ο πρώην υπουργός δεν είχε απασχολήσει ποτέ για τις οικονομικές του απολαβές. Όταν βρέθηκε όμως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως μετά την αγορά της βίλας που απέκτησε μαζί με την σύζυγό του στην Κάτω Κηφισιά ξεκίνησαν τα πικρόχολα σχόλια. Σε ένα οικόπεδο 447,59 τ.μ. που αγοράσθηκε το 1998 με τίμημα 40 εκατ. δραχμές χτίστηκε πολυτελής τριώροφη κατασκευή με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Στη θέση Τρία Λαγγόνια στη Σύρο σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων το ζευγάρι έχτισε το 2006 μια ακόμα βίλα 224 τ.μ. η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι αξίας 4 εκατ. ευρώ. Η άδεια του κτίσματος ανήκει στην Ρούλα Κουράκου.

Ο πρώην υπουργός έχει ακόμα στην κατοχή του τρία διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στην οδό Αμερικής, στο Κολωνάκι.

Image result for κουρακου