ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Mεγάλη επένδυση σε logistics από κορυφαία ελληνική γαλακτοβιομηχανία

Mεγάλη επένδυση σε logistics από κορυφαία ελληνική γαλακτοβιομηχανία - Κεντρική Εικόνα

Δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του Θεσσαλικού ομίλου "Ελληνικά Γαλακτοκομεία" Μιχάλη Σαράντη, φιλοξενεί το περιοδικό Food & Beverage με αφορμή την εντυπωσιακή παρουσία της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος στην φετινή Sial στο Παρίσι.

Οπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ. "Στο πλαίσιο επένδυσης, πoυ έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε, δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο ψυγείο με χωρητικότητα έως 25.000 παλέτες. H επένδυση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις μας, στα Τρίκαλα, και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019".

Στο ερώτημα εάν ο όμιλος εξετάζει εξαγορές, ο Μιχάλης Σαράντης λέει: "Βλέπουμε τη συγκέντρωση, που επικρατεί στο σύνολο της αγοράς, με την αρχή να έχει γίνεια από τα supermarket. Η ροή των πραγμάτων είναι τέτοια, που θα πρέπει να υπάρξει συγκέντρωση σε όλους τους κλάδους. Εξετάζουμε όλες τις ευκαιρίες, όταν και εφόσον εμφανίζονται". 

Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι να εξάγει ελληνικά προϊόντα στους καταναλωτές των Βαλκανίων. "Εκεί ρίχνουμε το βάρος της εμπορικής ανάπτυξης, με εξαγωγή των προϊόντων μας από την Ελλάδα".

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη σε σχέση με το 2017. 15Η

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στην έκθεση SIAL, η εταιρεία συμμετέχει για περισσότερα από 15 χρόνια. "Στόχος μας είναι να συναντήσουμε τους πελάτες μας, και να μας δουν περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες. Η κίνηση είναι ικανοποιητική και ελπίζουμε ότι θα πάμε καλά", σημειώνει ο κύριος Σαράντης. 

Εξαγωγικά, η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη φέτα, "τη ναυαρχίδα των εξαγωγών", όπως τη χαρακτηρίζει ο κ. Σαράντης. "Ακολουθεί, με μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης, το greek yogurt", επισημαίνει. "Σημαντική είναι η ζήτηση τόσο για τους χυμούς, που παράγει η εταιρεία υπό το brand, Όλυμπος, όσο και για τα φυτικά ροφήματα από ελληνικούς καρπούς, με αμύγδαλο, καρύδι και φυστίκι".