ΕΛΛAΔΑ

Ποια γραμμή του ΟΑΣΑ έχουν βάλει στο μάτι άγνωστοι - Συνολικά 11 επιθέσεις με πέτρες!

Ποια γραμμή του ΟΑΣΑ έχουν βάλει στο μάτι άγνωστοι - Συνολικά 11 επιθέσεις με πέτρες! - Κεντρική Εικόνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αλλά εξακολουθεί να είναι εξοργιστικό. Οι επιθέσεις με πέτρες που δέχονται λεωφορεία του ΟΑΣΑ στην περιοχή του Καματερού φέρνουν περικοπές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ μόλις βραδιάσει με πρωτοβουλία των εργαζομένων ενώ η Ελληνική Αστυνομία και ο ΟΑΣΑ παραμένουν σιωπηλοί.

Όπως αναφέρει το newpost.gr, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί 11 επιθέσεις με πέτρες εναντίον λεωφορείων των γραμμών 701 και 704 που κινούνται στην οδό Παπάγου στο Καματερό. Η τελευταία επίθεση με πέτρες καταγράφηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ είχε προηγηθεί μια ακόμη στις 12:00 τη νύχτα του Σαββάτου.

Όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί των λεωφορείων, η σωματική ακεραιότητα των οποίων αλλά και των επιβατών μπαίνει σε κίνδυνο, η αστυνομία και η διοίκηση του ΟΑΣΑ, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που πραγματοποιούν τις επιθέσεις, αν και αυτές γίνονται σε συγκεκριμένο σημείο.

Καθώς στο συγκεκριμένο δρόμος του Καματερού φαίνεται να μην πλησιάζει ούτε η αστυνομία, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έλαβε απόφαση για τροποποίηση των διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών από τις 18:00 και μετά, ξεκινώντας από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η γραμμή 701 Καματερό – Ίλιον – Στ. Ανθούπολη θα έχει νέα αφετηρία και τέρμα στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα στο Καματερό, ενώ η γραμμή 704 Καματερό – Πλ. Αγίων Αναργύρων θα έχει νέα αφετηρία και τέρμα στην πλατεία η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλ. Παπάγου και Παύλου Μελά στο Καματερό.

Από τον ΟΑΣΑ μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση για τα περιστατικά αν και ανακοινώθηκε η τροποποίηση των δρομολογίων.

Από τον περασμένο Μάιο η γραμμή 805 σταματάει εντελώς τα δρομολόγιά της από τις 20:00 και μετά και πάλι με πρωτοβουλία των εργαζομένων, λόγω ελλιπούς ασφάλειας στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Φωτογραφία: newpost.gr