ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δηλώσεις-πρόκληση από τον ιδιοκτήτη των Jumbo για μισθούς και συντάξεις

Τεράστια αποζημίωση για τον Υπάτιο Πατμάνογλου από τον Mr Jumbo για το φρικτό δυστύχημα - Κεντρική Εικόνα

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Jumbo, Απόστολος Βακάκης, υποστήριξε ότι είναι «ντροπή» το να μην γίνεται περικοπή των παλαιότερων συντάξεων, από τη στιγμή που έχουμε αποδεχθεί ότι οι νέες συντάξεις θα είναι μικρότερες.

Παράλληλα, ανέφερε πως «πρέπει να ντρεπόμαστε» σχετικά με το ότι για την ίδια δουλειά πληρώνονται δύο διαφορετικοί μισθοί.

Μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), ο Α. Βακάκης αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων, ζητώντας να περικοπούν οι παλιότερες συντάξεις προκειμένου να φτάσουν στο επίπεδο των νέων.

«Πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή γιατί επιθυμούμε τη διατήρηση των παλαιών συντάξεων, την ώρα που έχουμε αποδεχθεί οι νέες συντάξεις να είναι κατοχυρωμένα μικρότερες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ζήτημα των μισθών, υποστήριξε ότι πρέπει να ντρεπόμαστε και για αυτό, καθώς είναι αναγκαίο δύο άνθρωποι που δουλεύουν το ίδιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό.

«Το  μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και για το οποίο πρέπει όλοι να ντρεπόμαστε, είναι ότι για την ίδια δουλειά πληρώνονται δύο διαφορετικοί μισθοί. Πρέπει δύο άνθρωποι που δουλεύουν το ίδιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό».

Τέλος, δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα του σήμερα έχει γίνει μισθός, κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται.